Michelle Splietelhof

Deze maand staat Michelle Splietelhof in de volgspot van Musical Reports,
omdat zij de rol van Luisa vertolkt in Zorro, welke deze maand in première gaat!

no images were found

Over Michelle Splietelhof:

Michelle volgde al tijdens haar VWO-opleiding dans-, spel- en zanglessen in Den Haag en volgde diverse workshops. Op theatergebied speelde ze o.a. de rol van Lady Marian in Robin Hood, de vrouwelijke hoofdrol in de musical Vincent en de rol van Maria in de concertversie van The West Side Story. Ook was ze te zien in Cats en in Les Misérables.Na een tour van Rockopera Equilibrio verplaatste Michelle zich naar onze oosterburen om daar in de Duitse Musical Der Schuh des Manitu te spelen. Vanaf deze maand is ze te zien in Zorro.

Naast al haar theaterwerkzaamheden studeert Michelle rechten en geeft ze regelmatig dans- en musicallessen. Daarnaast was zij bij diverse evenementen te horen als backing vocal en begeleidde ze als zangeres diverse bands.

Musical Reports schreef eerder:

Musical Reports heeft (nog) geen recensie geschreven over een voorstelling met Michelle Splietelhof.

 10 vragen aan Michelle Splietelhof:

 1. In welke productie ben je momenteel te zien en welke rol speel je daarin?
Ik speel op dit moment in de musical ‘Zorro’, waarin ik de rol van Luisa vertolk. Luisa is opgegroeid met de broers Diego en Ramon, en trok vooral op met Diego, waarmee ze regelmatig op avontuur ging. Diego vertrekt uiteindelijk richting Barcelona. Als Ramon vervolgens de macht grijpt, zichzelf uitroept tot de nieuwe leider en het volk onderdrukt, besluit ze haar jeugdvriend te zoeken om hem terug te halen in de hoop dat hij verandering kan brengen..”

2. Wat vind je het leukste aan dit vak?
“Theater is zo magisch. Het is zo fijn om op dat podium te staan en het publiek mee te voeren in een stuk. Ik vind het een geschenk dat ik elke avond dat mag doen wat ik het allerliefste doe, het is passie.”

3. Wat was jouw eerste kennismaking met musical?
“Als 11-jarige, door de cd van Les Miserables, ik was meteen verloren J. Diezelfde week heb ik gereageerd op een auditieoproep in ‘de Tina’ (ja, die las ik..) voor een opleiding in combinatie met je middelbare schoolopleiding, mijn ouders wisten van niets, haha! Voor ik het wist woonde ik in Den-Haag.”

4. Wat is het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe?
“Oei, tot nu toe was elke productie weer een nieuw hoogtepunt! Mijn eerste productie Cats, omdat het de 1e was. Les Miserables, omdat het daar voor mij als klein meisje allemaal mee begonnen is en het heel bijzonder was om zelf in het stuk te mogen staan. Der Schuh des Manitu in Berlijn, omdat het mijn eerste hoofdrol was en nu Luisa in Zorro – een prachtrol waar ik weer mijn klauwen in mag zetten, ik voel me gezegend! Mijn eerste hoofdrol voor het Nederlandse publiek, spannend hoor!”

5. Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
“Eh.. ik heb er velen, ik ben nogal, tja, onhandig?.. Ik zal 1 van de minst pijnlijke delen 😉 In Duitsland had ik een kostuum die o.a. uit magneten bestond, omdat ik die heel snel op het toneel open moest maken en waar dan een ander kostuum onder zat. Los van het feit dat die ondingen zich werkelijk aan alles en iedereen hebben vastgeklampt, ben ik ook wel eens vergeten om mijn ‘jodel-hose’ eronder aan te trekken.. Gelukkig kwam ik daar net op tijd achter, maar dan ook echt net..”

6. Heb je nog een droomrol op je verlanglijstje staan?
“Ai, ik heb nog zo velen rollen die ik graag zou willen spelen! Maar op dit moment concentreer ik me lekker op Luisa en wie weet wat de toekomst brengt. Ik hoop vooral nog zo lang mogelijk op het podium te mogen staan!”

7. Wat is je favoriete musical, ongeacht of je er wel of niet zelf in hebt gespeeld?
“Lastig, er is zoveel moois, en het is eigenlijk appels met peren vergelijken. Wicked is favoriet maar ook Parade, prachtige muziek! Les Mis natuurlijk omdat die een speciaal plekje heeft,The Phantom, Next to Normal, Billy Elliot.. eh, nee, ik ga geen keuze maken!”

8. Heb je een voorbeeld in de ‘musicalwereld’?
“Ik vind het mooi om naar iemand te kijken die met passie met zijn of haar vak bezig is, zo leer ik elke productie van verschillende mensen. Op dit moment leer ik bijv. heel veel door naar Lone te kijken en luisteren. Heerlijk!”

9. Wat is voor jou dé musicalsong?
“Ik zet hier de Joker in J.”

10. Wil verder nog iets kwijt aan de lezers van Musical Reports?
“Lieve mensen! Wat is het toch fijn dat jullie er zijn, zonder publiek geen voorstelling 😉 Ik hoop jullie allemaal te mogen begroeten bij Zorro want dat wordt me toch een bijzondere voorstelling J. Tot snel!”

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie over Michelle Splietelhof op http://www.splietelhof.nl/.

Foto’s:

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies