100ste voorstelling Volendam, de Musical

Op 6 april 2011 speelde Volendam, de Musical de 100ste voorstelling. Musical Reports was aanwezig en zag alternate Hetty Feteres opgaan in de rol van Ooitje en de Wethouder. Zelfs na 100 keer is deze musical nog steeds een Volendams (meezing) feestje.

Wat: Volendam, de Musical
Wie: o.a. Maaike Widdershoven, Jasper Kerkhof, Hetty Feteres en Hilke Bierman
Waar:
De Muzeval, Emmen
Wanneer: 6 april 2011 (100ste voorstelling)
Door: Bianca Berentsen

De Volendamse Mary (Maaike Widdershoven) heeft 20 jaar in Canada gewoond, nadat ze op haar 17de Volendam is ontvlucht. Liefdesperikelen en andere conflicten deden haar die stap nemen. Met gemengde gevoelens keert ze na 20 jaar even met haar dochter Rose (Kaily van Starrenburg) terug naar Volendam. Dit om het huis van haar overleden ouders op te ruimen. Al snel komen de jeugdherinneringen terug; zo komt ze bijvoorbeeld haar jeugdliefde Simon (Jasper Kerkhof) weer tegen.

Hetty Feteres gaf vanavond gestalte aan de Volendamse Ooitje -die het publiek van commentaar voorziet- en de Wethouder. In beide rollen kon Feteres haar komische kant laten zien waardoor zij meerdere malen de lachers op haar hand kreeg. Ook laat zij meteen tijdens het openingsnummer horen dat zij over een prima zangstem beschikt.

100 keer Volendam de musical is genoeg reden voor een feestje. Dus genoot de cast voor aanvang van de voorstelling van een een heerlijke taart. Na 100 keer Volendam de musical is het einde echter nog niet in zicht. Naast extra voorstellingen in onder andere Den Haag en Amsterdam zal deze oer Hollandse palingmusical ook te zien zijn in Antwerpen.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: “De cast van Volendam de musical krijgt helaas weinig mogelijkheden tot stralen. Het is vooral Metta Gramberg die de schaarse leuke momenten verzorgt. Jammer, want de thema’s die volgens de producenten aan bod komen zouden genoeg mogelijkheden kunnen bieden. De palingsound klinkt lekker door het theater, maar het lijkt meer een vrolijke meezingsoap dan een musical met een boeiend verhaal.”

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première schreef: Volendam; palingsoap de musical

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies