Musical van Vlaanderen maakt musical van ‘Ben X’

Deze week maakt Musical van Vlaanderen bekend wie de musical ‘Ben X’ in mekaar zal steken. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur Nic Balthazar, die niemand onberoerd liet.

‘Ben X’ gaat over een jongen met een autismespectrumstoornis, die gepest wordt op school en vlucht in de wereld van de computergames. De meermaals bekroonde film van Nic Balthazar uit 2007 is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van een jongen uit Gent, die zelfmoord pleegde door van het Gravensteen te springen. Dat verhaal  is nu ook de inspiratiebron voor de musical ‘Ben X’.

“Met ‘Ben X’ zet Musical van Vlaanderen een grote en belangrijke stap: een volledig eigen musical maken ‘from scratch’. Deze creatie zal vernieuwend zijn, zowel qua sfeerschepping als visualisatie” volgens producent Geert Allaert. De musical ‘Ben X’ gaat pas in 2012 in Capitole Gent in première, maar de voorbereidingen zijn nu reeds gestart. ‘Ben X’ wordt een high-tech musical, die hopelijk ook jongeren voor het musicalgenre kan winnen. “Een zingende ‘Ben X’,  is dat wel een goed idee? Ben je zeker? vroeg ik toen ik de vraag kreeg van Musical van Vlaanderen. En ja, ze waren en zijn zeker. Ik vind het razend spannend, maar als ik in musicalland in één ploeg vertrouwen heb, is het de deze wel” aldus Nic Balthazar.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies