Nieuwe voorstelling ‘Maria!’ krijgt al vorm

Daniël Cohen schreef een geheel nieuw verhaal aan de hand van bestaande songs uit de internationale musical klassiekers als The Sound of Music, West Side Story, My Fair Lady, Hair en Sunset Boulevard. De nummers worden gepresenteerd in hun originele vorm maar de context wordt volledig op z’n kop gezet.

Maria! vertelt over een Grand Dame uit de Nederlandse musicalwereld, Maria (Carolina Mout), die zich al jaren heeft teruggetrokken uit het theater. Tijdens een gala ter ere van 50 jaar musical in Nederland krijgt ze een oeuvre award uitgereikt, maar ze weigert in het openbaar te verschijnen. Om haar te lokken uit haar kluizenaarschap, doet de presentator zich voor als haar (inmiddels overleden) partner, Tony (Bill van Dijk). Herinneringen aan de vele klassieke musicalrollen die ze gespeeld heeft, komen vervolgens weer boven. Daarbij nemen haar warrige herinneringen regelmatig een bizarre wending, waardoor Maria uit de West Side Story zomaar in de The Sound of Music terecht komt.
In flashbacks zien we de jonge actrice (Brigitte Heitzer) de eerste stappen nemen op het pad van het sterrendom, daarbij geflankeerd door haar trouwe partner (Jamai Loman) zowel theatraal en privé. Echter, naarmate haar verleden zich meer begint te ontrollen, blijkt er een duister geheim verborgen te liggen achter de nostalgie.

Klik op onderstaande foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies