‘Beste vriendin’ Anne Frank vertelt bij ‘Je Anne’ in Carré

Op 3 mei vindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de allerlaatste voorstelling plaats van de voorstelling ‘Je Anne’ naar de dagboeken van Anne Frank. Speciaal voor deze gelegenheid zal Mevrouw Jacqueline van Maarsen, voor de oorlog de beste vriendin van Anne, voorafgaand aan de voorstelling een lezing geven. Deze bijeenkomst is door bezoekers van de voorstelling gratis te bezoeken.

Honderden brieven schreef Anne Frank in haar dagboeken aan haar fictieve vriendin Kitty. Slechts 2 brieven adresseerde ze aan een meisje dat echt bestond; haar beste vriendin Jacqueline van Maarsen. Vanaf 1990 schreef Mevrouw van Maarsen diverse boeken over haar herinneringen aan Anne en de oorlog. Haar laatste boek ‘Je beste vriendin Anne’ verscheen onlangs en schreef zij speciaal voor jongeren. Het is ook deze doelgroep die zij met name wil oproepen naar de voorstelling ‘Je Anne’ te komen kijken.

De voorstelling ‘Je Anne’ oogstte dit theaterseizoen lovende kritieken. Zo sprak de GPD van ‘Huiveringwekkend en ontroerend’, noemde het NRC de voorstelling ‘uiterst ingetogen en smaakvol’ en schreef Metro ‘Anne Frank krijgt de zaal stil. Volkskrant roemde Abke Bruins als een ontdekking in haar rol als Anne en ook de Telegraaf viel voor de jonge hoofdrolspeelster: ‘Wat een stem, Wat een spel’.

‘Je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in de twee onderduikjaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

Je Anne is op 3 mei om 20u00 voor de allerlaatste keer te zien in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Ticketverkoop via www.theatercarre.nl Voor meer informatie kunt u terecht op www.hitmusical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies