Soldaat van Oranje lanceert website over keuzes in oorlogstijd

Gisteren is de website AlsWijNietsDoen.nl gelanceerd. De website daagt uit om na de denken over keuzes in oorlogstijd. Een initiatief dat is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema (de Soldaat van Oranje). De campagne AlsWijNietsDoen.nl start rond 4 en 5 mei, dé periode om aandacht te besteden aan het herdenken van de oorlog en de situaties waar de mensen toen voor stonden. De website, een initiatief van Soldaat van Oranje – De Musical, blijft daarna live.

De website www.AlsWijNietsDoen.nl roept op om een reactie te geven op de vraag: “Kiezen in oorlogstijd: wat zou jij doen?”. Ook stelt de site keuzevragen, zoals: “zou je vluchten, onderduikers verbergen, Joden binnen laten, eten stelen, in Duitsland werken?”.

Voor de campagne is een video gemaakt waarin een aantal prominente Nederlanders antwoord geeft op de vraag: “Wat zou jij doen?”

Kluun over het verzet:“ Ik ben bang voor fysiek geweld, dus ik weet zeker dat ik het lef niet zou hebben om in het verzet te gaan“.

Marian Mudder over vluchten: “Als de oorlog uit zou breken en ik kreeg de kans om te vluchten naar Engeland, ja zou ik doen”.

Robert ten Brink over het stelen van eten in oorlogstijd: “Als mijn kinderen honger hebben, zou ik dat zeker doen”.

“In het leven van ieder mens komen ogenblikken voor waarop hij tot zichzelf zegt: ‘Tja, dat kán niet.’ En dan dóet hij iets.” – Erik Hazelhoff Roelfzema –

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies