‘Broadway in de Polder’ te zien tijdens M-Lab festival

Broadway in de polder is een theaterconcert vol hoogtepunten uit het oeuvre van Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga. Dit eerbetoon wordt verzorgd door Lucie de Lange – die jarenlang deel uit maakte van het vaste ensemble van de heren – Dick Cohen, Ara Halici, Sabine Beens. De M-Lab hommage kreeg de titel Broadway in de polder, een kreet die voor Jos Brink dekkend was voor hun musicalstijl: glitter, glamour, maar wel uit de kleigrond. De samenstelling en regie is in handen van Paul van Ewijk.

Brink en Sanders groeiden in de jaren ’80 uit tot een unieke combinatie van zowel schrijvers, spelers als producenten van hun eigen Nederlandse musicals. Zij droegen daarmee bij aan de prominente plaats die de musical in het Nederlandse theateraanbod gekregen heeft. Alle muziek werd gecomponeerd door Henk Bokkinga. De drie lieten zich inspireren door buitenlandse voorbeelden; zang, spel en dans waren even belangrijk.Maskerade was hun eerste avondvullende show, later volgden Amerika, Amerika, Evenaar, Madame Arthur, Max Havelaar, Revue,Revue enZzinderrella. De shows waren avond aan avond uitverkocht.

Broadway in de polder is onderdeel van het M-Lab festival 50 jaar musical in Nederland waarin per decennium een bijzondere, kenmerkende voorstelling uit die periode wordt geproduceerd.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies