Noortje Herlaar volgend seizoen te zien in Saturday Night Fever

Noortje Herlaar ruilt haar Mary Poppins paraplu in en gaat terug naar het discotijdperk voor een hoofdrol in Saturday Night Fever, de nationale tour van Joop van den Ende Theaterproducties in het seizoen 2011/2012. “Bijna tien jaar geleden zag ik Saturday Night Fever voor het eerst in het Beatrix Theater in Utrecht. De show maakte toen grote indruk op mij, ik kijk er naar uit om met deze swingende musical door het land te reizen en dansend de theaters te veroveren” aldus Noortje Herlaar. Saturday Night Fever, met alle bekende songs van de Bee Gees, is te zien in de 15 grootste theaters van Nederland. De musical gaat op 12-2-2012 in première in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Noortje kruipt in de rol van Stephanie Mangano, de bloedmooie danspartner van Tony Manero, waarvan nog niet bekend is wie deze rol op zich gaat nemen. Momenteel is Noortje Herlaar te zien in de hoofdrol van Mary Poppins in de gelijknamige musical. Eerder was Noortje onder andere te zien als Lisa Houseman in de musical Dirty Dancing, in de M-lab productie Urinetown en The Beastly Bombing van Opera aan het IJ. Zij verleent tevens haar stem aan verschillende tekenfilms, luisterboeken en series en speelde een gastrol in ’t Spaanse Schaep. Noortje is tot en met deze zomer te zien in Mary Poppins en speelt daarna in De Producers van Mark Vijn Theaterproducties.  Na deze rol is ze te zien als Stephanie Mangano in Saturday Night Fever.

De musical volgt in grote lijn het verhaal over een zoon uit een arm Italiaans immigranten gezin die opgroeit in Brooklyn, New York. Tijdens zijn zoektocht naar volwassenheid, ontsnapt hij elke zaterdagavond aan de harde dagelijkse realiteit. In de discotheek ‘2001 Odyssey’ droomt hij weg van een leven vol roem. Dat het buiten de veilige muren van deze discotheek er anders aan toe gaat wordt hem keer op keer duidelijk gemaakt door zijn omgeving. Toch blijft hij in zijn droom geloven en leeft hij toe naar de danswedstrijd die hem kan laten ontsnappen aan het grimmige Brooklyn.

De musical Saturday Night Fever beleefde op 5 mei 1988 haar première in Londen, en was te zien in Nederland vanaf 24 juni 2001 in het Beatrix Theater in Utrecht.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies