Deborah De Ridder in Clouseau musical ‘Domino’

Vanaf 8 maart 2012 starten in de Stadsschouwburg in Antwerpen de voorstellingen van de hitmusical ‘Domino’, een romantische komedie over liefde en vriendschap, waarin de tijdloze hits van Clouseau de rode draad vormen. De bezoekers worden dan ook meegenomen op een zinderende Clouseau-rollercoaster van meer dan 20 jaar succes en kwaliteit.

Voor de inhoudelijke, creatieve en artistieke invulling wordt niets aan het toeval overgelaten. Frank Van Laecke regisseert de productie en schrijft met Allard Blom het script. De orchestrale leiding van ‘Domino’ is in handen van Hans Francken, een muzikale duizendpoot en vast lid van de Clouseau-band. Ook de andere Clouseau-muzikanten maken deel uit van het orkest, zodat de unieke sound van de songs die vertaald worden naar het musicalpodium bewaard blijft.

In de hitmusical ‘Domino’ worden de ups en downs gevolgd van de bewoners van Swentibold, een fictieve volkse wijk in Vlaanderen. Iedereen staat er op een kruispunt in zijn leven. Bovendien dreigen ze ook nog hun huis te verliezen. Eén van de nieuwe bewoners is Domino, een pittige vrouw van eind de twintig die er net een relatiebreuk op heeft zitten…

Voor de samenstelling van de cast wordt er bewust gekozen voor een combinatie van gevestigde musicalwaarden en verrassende talenten. De eerste namen van de rolbezetting zijn inmiddels rond:

Deborah De Ridder zal gestalte geven aan het personage Domino en Mark Tijsmans kruipt in de huid van Domino’s ex-vriend, Marc. Maaike Cafmeyer neemt de rol van buurvrouw Anne voor haar rekening en Ivan Pecnik speelt Geert, de voorzitter van het buurtcomité.

Deborah De Ridder speelde al op jonge leeftijd hoofdrollen in verschillende theaterproducties, waaronder de familiemusical ‘Annie’ en muziektheaterproducties ‘Cinderella’ en ‘Let’s Make an Opera’. Op latere leeftijd was zij ondermeer te zien in ‘Porters Party’, ‘Dracula’, ‘Sneeuwwitje’, ‘De 3 Biggetjes’, de Nederlandse musical ‘Rembrandt’ en ‘Daens’. Haar landelijke bekendheid dankt zij toch vooral aan haar ontwapenende deelname aan het populaire vtm Tv programma ‘Op zoek naar Maria’. Deborah won de glansrol van Maria in de musicalklassieker ‘The Sound of Music’. Opnieuw zal zij ongetwijfeld de harten van het publiek veroveren met haar vertolking van de titelrol in ‘Domino’.

Maaike Cafmeyer speelde verschillende rollen in talloze theaterproducties, waaronder ‘Peter Pan’ en ‘De Rocky Horror Show’. Het grote publiek kent Maaike vooral door haar spel in ‘Het Geslacht De Pauw’, ‘En Daarmee Basta!’ en ‘Aspe’.

Mark Tijsmans was te zien in Tv-series als ‘Het Park’, ‘Thuis’ en ‘Flikken’ en in het theater met verschillende rollen in musicals als ‘Peter Pan’, ‘Romeo en Julia’ en ‘Mamma Mia!’. Voor zijn rol in de laatstgenoemde musical ontving hij zelfs de Vlaamse Musicalprijs. Behalve acteur is Mark ook verdienstelijk schrijver van diverse kinderboeken. Zijn schrijverstalent bleef niet onopgemerkt, want inmiddels heeft hij hiervoor meerdere nominaties en prijzen mogen ontvangen.

Ivan Pecnik is zowel in de tv als de theater- en musicalwereld geen onbekende. Op televisie speelde hij mee in series als ‘Zone Stad’, ‘Sara’ en ‘Dag en Nacht’. In het theater was hij verbonden aan diverse gezelschappen zoals de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, ’t Arsenaal, Het Gevolg en Raamtheater. Ook speelde hij mee in de Studio 100-musical ‘Pinokkio’ en ‘De Spokenjagers’ van Suske & Wiske.

De komende weken en maanden worden de andere namen op de affiche bekend gemaakt. Eén rol voor de musical zal via een alternatieve weg worden gecast. Inderdaad, de jongeman die het lief van Domino zal vertolken wordt gezocht via een talentenjacht bij vtm, die in het najaar wordt uitgezonden maar waarvan de opnames tijdens de zomer al starten. Francesca Vanthielen zal deze zoektocht hosten. Francesca nodigt bij deze niet alleen professionals maar ook ruwe diamanten zonder ervaring uit om hun kans te wagen. Het inschrijvingsformulier voor de casting van ‘Wie wordt het lief van Domino?’ is te vinden op vtm.be.

De ticketverkoop voor ‘Domino, de musical’ start op 10 mei 2011 via vtmtickets.be en 070/220.220 (0,30/min).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies