AVRO brengt ‘Heerlijk Duurt Het Langst’ als radiomusical

De AVRO brengt zondag 22 mei een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt. In dat weekend is het precies 100 jaar geleden dat de schrijfster werd geboren. Daarom zendt de AVRO op Radio 2 de première uit van een exclusieve herbewerking van de musical Heerlijk Duurt Het Langst. De drie uur durende radiomusical wordt aaneengesloten uitgezonden in een speciale aflevering van AVRO Musical Moods, gepresenteerd door Frits Sissing.

Radiomusical
Heerlijk Duurt Het Langst is de eerste en misschien wel de meest bekende musical van het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Voor de AVRO en Flinck Film een reden om deze musical nieuw leven in te blazen en te produceren als radiomusical. Met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman (Bannink Tribute) en onder regie van Stef Visjager (Bommel hoorspel) zet de AVRO haar hoorspeltraditie voort. Klassiekers als ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Zeur Niet’, ‘Ze mag hem hebben’ en ‘Kom Kees’ passeren de revu in dit typische Annie MG Schmidt verhaal vol sterke, snerende dialogen en rake typeringen.

In deze musical draait het om de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun zestienjarige dochter Pinkie. Ido is niet trouw aan zijn vrouw, zij op haar beurt zoekt haar heil bij buurman Ton. Als Pinkie thuiskomt met de Turkse Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren, doen die er alles aan haar in Nederland te houden.

Presentatie
Frits Sissing presenteert de integrale uitzending van Heerlijk Duurt Het Langst. De radiomusical bestaat uit drie delen, ieder zo’n 45 minuten lang. Deel 1 is tussen 9 en 10 uur te horen, tussen 10 en 11 volgt deel 2 en deel 3(en slot) wordt uitgezonden tussen 11 en 12 uur.

De cast van Heerlijk duurt het langst bestaat uit:
Tjitske Reidinga (Marian)
Pierre Bokma (Ido)
Huub van der Lubbe (Ton)
Arjan Ederveen (kruidenier)
Lottie Hellingman (Emma)
Olga Zuiderhoek (Stem Moeder)
Noa Koch (Pink)
Bart Rijnink (Wim, Ali, Antonio)

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies