Nieuwe tv-serie ‘Smash’ nieuwe concurrent voor ‘Glee’?

Binnenkort gaat de Amerikaanse tv-zender NBC de competitie aan met Glee. De zender komt met een nieuwe serie genaamd Smash, met niemand minder dan Steven Spielberg en het duo Craig Zadan & Neil Meron (Hairspray en Chicago) als producenten. Verder zit de cast vol met Broadwaysterren.

Smash gaat over het maken van een nieuwe Broadwaymusical, en al het leed wat daarbij komt kijken. Zo zijn er Julia (Debra Messing) en Tom (Christian Borle), die samen al vele succesvolle songteksten hebben geschreven. Samen komen ze met het idee om een nieuwe musical te maken over het leven van Marilyn Monroe. Wanneer de koppige een veeleisende producer zich aansluit bij de schrijvers kan de casting beginnen. Ze beginnen aan een zware taak, want wie gaat de rol van filmster Marilyn vertolken?

Ivy Lynn (Megan Hilty) is een Broadway-ster en lijkt een goede keus voor de rol. Maar dan komt Karen Cartwright (Katharine McPhee) auditie doen. Ze is jong, onbekend en droomt van een Broadwaycarrière. Ze doet een geweldige auditie en verrast iedereen. Dan is de vraag of men de bekende Ivy of het nieuwe maar onbekende talent Karen cast voor de hoofdrol?

Ondertussen is men nog steeds druk bezig met het van de grond krijgen van de show. Echter speelt er ook het een en ander in het privéleven van de makers van de musical. Julia (een van tekstschrijfsters) en haar man zitten midden in een ingewikkelde adoptie. De partner van de producent start de scheidingsprocedure waardoor de financiële zekerheid van de voorstelling in gevaar komt. De regisseur wil alles op alles zetten om de jonge ster Ivy de rol te geven. Dit alles zorgt voor spannende tijd tot de première en de vraag is of het publiek uiteindelijk enthousiast is over de voorstelling. Kortom: zal de voorstelling een smash-hit gaan worden of niet?

Smash belooft een interessante serie te worden met vele Broadway sterren. Zo komen o.a. Brian d’Arcy James (o.a. The Wild Party, Next to Normal en Shrek), Megan Hilty (o.a. Wicked en 9 to 5), Jaime Cepero (o.a. Smokey Joe’s Cafe), Christian Borle (o.a. Legally Blonde, Spamalot en Mary Poppins) en Annaleigh Ashford (o.a. Wicked, Legally Blonde en Hair) voorbij.

De hoofdrol van Ivy zal gespeeld worden door zangeres Katharine McPhee, bekend van haar 2de plaats in American Idol 2006. Daarnaast zien we ook een hoop bekende acteurs en actrices in Smash. Debra Messing (o.a. Will & Grace), Anjelica Huston (o.a. The Addams Family films en Iron Jawed Angel), Jack Davenport (Pirates of the Caribbean reeks en de BBC-serie: This Life) en Raza Jaffrey (Sex and the City films) vullen de cast aan.

De muziek voor de serie is geschreven door het duo Marc Shaiman and Scott Wittman. Ze zijn vooral bekend van de muziek voor musicals zoals Hairspray en Catch me if you can. De serie komt als het goed is dit najaar op de Amerikaanse tv. Zodra er meer bekend is zullen we dit melden. Geniet alvast met de onderstaande clip en laat ons weten hoe jij over Smash denkt. Dit kan door hieronder een reactie te plaatsten of je reactie te tweeten.

Update 3 augustus 2011: De eerste aflevering zal in Amerika te zijn op 6 februari 2012.
Update 21 maart 2012: Volgens Wikipedia is de serie binnenkort te zien bij RTL5. Tevens is er een tweede seizoen aangekondigd!   

Video kwaliteit

De video speelt automatisch af in HD kwaliteit. Kan je PC dit niet aan? Dan kun je dit aanpassen. Wanneer je op afspelen klikt verschijnt er rechts onder de video een knop waarmee je aan kunt geven dat je de video op een lagere resolutie wilt bekijken. Indien u de video wel op HD kwaliteit wilt bekijken raden wij aan om voor de best mogelijke kwaliteit de video te bekijken op volledig scherm.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies