‘Toon de musical’ volgend seizoen op reprise

Producent V&V Entertainment heeft gisteren officieel de succes reprise van ‘Toon de musical’ aangekondigd, in aansluiting op een succesvolle theatertour die dit seizoen in Nederland en België te zien is geweest. Door de overweldigende belangstelling voor de voorstelling over het leven van de legendarische theaterpersoonlijkheid Toon Hermans, is besloten om een extra reeks voorstellingen te programmeren in de Nederlandse theaters. De korte reprise gaat op 26 oktober van start met de eerste voorstelling in ‘t Singer Theater in Laren.

De cast van ‘Toon de musical’, met onder meer Alex Klaasen in de hoofdrol, blikt niet alleen terug op een zeer succesvolle, maar ook indrukwekkende speelperiode. Avond aan avond stonden zij voor uitverkochte theaterzalen en ontvingen zij voor hun vertolkingen lovende kritieken van pers en publiek. Reden te meer voor de Amsterdamse rederij Lovers om de cast van de musical vanmiddag te trakteren op een tocht over de Amsterdamse grachten in de rondvaartboot die is vernoemd naar Toon Hermans. Hiermee werd voorlopig de eerste speelperiode van deze originele Nederlandse hitmusical op passende wijze afgesloten.

In de hitmusical wordt op eervolle wijze het leven van Toon Hermans tot leven gebracht. Cabaretier Alex Klaasen kroop hiervoor, op bewonderenswaardige wijze, in de huid van deze Nederlandse legende. In de voorstelling komt Toon Hermans (1916-2000) vooral naar voren als de regelrechte kleinkunstlegende, die zijn shows telkens tot in de finesses voorbereidde. Hoewel Hermans zich deed voorkomen als ‘een gewoon menneke’, wist hij maar al te goed wat hij deed en ook voor wie. Behalve de persoonlijke beleving van het gezin Hermans, bevat de voorstelling ook de bekendste conferences van Hermans, zoals ‘Snieklaas’ en ‘Ons genoegen’. Volgens de makers is de musical allerminst bedoeld als een reproductie van zijn beroemde onemanshows. De voorstelling Toont Hermans ook als echtgenoot en vader van drie zonen. Bezoekers maakten kennis met het spanningsveld tussen enerzijds de theaterman die miljoenen mensen aan zijn hart wist te drukken en anderzijds het effect hiervan op zijn persoonlijke leven met vrouw (Rietje) en het gezin.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies