Vermakelijk college: ‘Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde’

In het Werktheater in Amsterdam vond donderdag 2 juni de première plaats van Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde. Een avond vol clichés, of komt er deze avond echt een antwoord op deze vraag? Musical Reports bezocht de voorstelling en zocht het uit.

Wat: Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde
Wie: Alfred van den Heuvel, Daphne Flint en Stefan de Kogel
Wanneer:  2 juni 2011 (première)
Waar: Werktheater in Amsterdam
Door: Henske Bloemen

Clichés passeren aan de lopende band deze avond de revue. Vrouwen kunnen meerdere dingen tegelijk, mannen denken alleen maar met hun pielemuis. Vrouwen willen op alle punten bevredigd worden en een man maar op 1 punt. Waarom schreeuwen mannen altijd naar de tv als er voetbal op televisie is? Waarom willen vrouwen altijd weten wat je denkt?

In de voorstelling word je meegenomen door een wetenschapper (Alfred van den Heuvel) die zich in dit college buigt over de vraag waarom mannen sex willen en vrouwen liefde. Deze stukjes informatie worden afgewisseld door praktijkvoorbeelden van het stel Ellen en Barry (Daphne Flint en Stefan de Kogel). Vanaf de eerste ontmoeting tot en met het vreemdgaan aan toe, alles wordt geïllustreerd met voorbeelden. Deze voorbeelden kunnen gebruikt worden voor het verkrijgen van inzicht in het denkproces van de andere sekse.

Gedurende de hele voorstelling staan de spelers op het toneel. Van den Heuvel laat zien ook op het toneel over een geweldige timing te beschikken. Daphne Flint laat zien dat het podium van haar is. En Stefan de Kogel bewijst een enorm groot talent te zijn waar we nog veel van zullen horen.

Het script van Allard Blom en de regie van Paul van Ewijk zorgen voor een hilarische avond.  Vele momenten van herkenning gingen door de zaal. Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van zaalparticipatie. Je kan er de plank mee misslaan, maar dat gebeurt hier zeker niet. De zaal doet goed mee, zit in de pauze keurig het opgekregen huiswerk te maken en geeft in de “collegezaal” gehoor aan de wetenschapper. Het decor is simpel, een zwart doek met daarop een man en vrouw afgebeeld en de lessenaar van de wetenschapper.  Samen met de nodige rekwisieten heeft de voorstelling niet meer nodig. Juist de eenvoud draagt bij aan het succes van de voorstelling.

Wil je een leuke avond uit zonder poespas en antwoord op de vraag waarom mannen sex willen en vrouwen liefde? Dan is dit de ideale voorstelling.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies