Koen van Dijk ontvangt de Erespeld van Amsterdam-Noord

Maandag 6 juni heeft stadsdeelvoorzitter Rob Post de Erespeld van Amsterdam-Noord uitgereikt aan Koen van Dijk tijdens zijn afscheidsborrel als directeur van Theater M-Lab. Na afloop van de musical Cyrano, waarvoor Koen tekst en regie voor zijn rekening nam, speldde Rob Post hem het sieraad op. De erespeld, “de knoop van Volten”, is bestemd voor mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor het stadsdeel en een ambassadeur zijn voor Amsterdam-Noord.

Sinds de oprichting van M-Lab in 2007 is Van Dijk als artistiek directeur betrokken geweest bij M-Lab. Onder zijn leiding heeft het laboratoriumtheater in vier jaar tijd een belangrijke positie ingenomen in het Nederlandse theaterlandschap. M-Lab ontwikkelde zich als hét podium voor niet commerciële buitenlandse musicals en de ontwikkeling van nieuw Nederlands muziektheater. Het initiatief werd de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden met onder meer zeven John Kraaijkamp Musical Awards, de Ondernemersprijs van Amsterdam-Noord 2009 en de Prijs van de Kritiek 2010. Voor M-Lab schreef, vertaalde en/of regisseerde Van Dijk een aantal producties zoals Into the Woods, De Vliegende Hollander, De Gebroeders Leeuwenhart, De Geheime Tuin en Sunday in the Park with George.

Koen van Dijk gaat zich weer volledig richten op freelance schrijf- en regieopdrachten. Zijn functie bij M-Lab wordt overgenomen door Ton Fiere als algemeen directeur en zakelijk leider en Sieta Keizer als artistiek leider.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies