Broadway in de polder: een prachtige hommage

In de programmering van het 50 jaar musical in Nederland-festival van het M-lab kan een hommage aan Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga vanzelfsprekend niet ontbreken. Want deze heren hebben, ieder op hun eigen wijze, een flinke bijdrage geleverd aan de grote ontwikkelingen op theatergebied. Daarom nu te zien: Broadway in de polder.

Wat: Broadway in de polder
Wie: Lucie de Lange, Dick Cohen, Ara Halici en Sabine Beens
Waar: M-lab, Amsterdam
Wanneer: 13 juni 2011 (première)
Door: Saskia Ebbing

Het programma van de avond bestaat uit een selectie van bijna 30 liedjes uit onder andere de voorstellingen Revue Revue, Maskerade, Zzinderella, Madam Arthur en Amerika Amerika. Niet voor iedereen even bekende kost. Met name het jongere publiek zal verrast worden door een veelheid aan prachtige, grappige en soms onverwachts uit de hoek komende songs. De liedjes worden afwisselend gezongen door Lucie de Lange -wie jarenlang deel uitmaakte van het vaste ensemble van de heren-, Dick Cohen, Sabine Beens en Ara Halici. Een cast aan wie het wel is toevertrouwd om dit eerbetoon in de vorm van een theaterconcert te presenteren. Bovendien worden zij geregeld bijgestaan door een aantal tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie.

Beurtelings stelen de castleden de show. Lucie de Lange weet steeds weer te imponeren met haar heldere en krachtige stemgeluid. Zo bewijst ze onder andere met haar mooie vertolking van ‘Ik hou van jou’ (Zzinderella) haar enorme bereik, maar laat in ‘De man van mijn dromen’ (Madam Arthur) ook zien over een komische noot te beschikken.

Dick Cohen sluit hier goed op aan met ‘Verkeerde kant’ uit dezelfde show; ook hierin wordt op een -zo lijkt het- wat tragische maar uiteindelijk ook komische manier het leven bezongen.

Sabine Beens krijgt de lachers op haar hand met het nummer ‘Jassen’, maar weet vooral indruk te maken met een adembenemende uitvoering van ‘Arm om je heen’ (Amerika Amerika). Samen met De Lange zorgt ze tegen het eind van de voorstelling nog voor een prachtig moment in het duet ‘Overdoen’ (Revue revue).

Ara Halici tot slot blinkt vooral uit in de nummers ‘Lief genoeg’ (Maskerade) maar bovenal in ‘Struis’ (Madam Arthur), waarin ook hij zijn humoristische kant mag laten zien.

De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie verdienen een eervolle vermelding. Want ondanks dat het ‘pas’ tweedejaars zijn, stralen ze net zo hard als de overige castleden! Terecht ook dat zij de voorstelling afsluiten en daarmee als laatste de show nog even stelen met het prachtige ‘Morgen’ (Amerika Amerika).

De regie van de voorstelling is in handen van Paul van Ewijk. En zoals hij vaker heeft bewezen weet hij met zeer weinig middelen een boeiende voorstelling neer te zetten. Het decor, bestaande uit slechts het basismateriaal van M-lab (twee trappen en een balkon) wordt goed benut. En hoewel het echt een theaterconcert is en er geen duidelijk verhaal in de voorstelling zit, is er toch een soort doorgaande lijn gecreëerd, wellicht benadrukt door de herhaling van (delen van) enkele nummers. Wat de voorstelling nu en dan mist is wat variatie in het soort nummers dat gezongen wordt, maar al met al is het een prachtige ode aan onze theatericonen.

Hoewel eenvoudig van opzet voert in het theaterconcert Broadway in de polder evengoed vakmanschap de boventoon. Wat u te zien krijgt is een mooie avond vol bekende en minder bekende liedjes van Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga. Broadway in de polder is nog tot en met 18 juni te zien in het M-lab in Amsterdam.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies