Julian Looman is de nieuwe Soldaat van Oranje

Vanaf augustus speelt Julian Looman de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje – De Musical. Producenten Fred Boot en Robin de Levita ontdekten samen met regisseur Theu Boermans een nieuw talent tijdens de audities. Julian neemt de hoofdrol over van Matteo van der Grijn, die de rol vanaf de première in oktober 2010 vertolkte. Matteo stopt per 1 augustus.

Al eerder werden de drie actrices bekend gemaakt die de rol van Koningin Wilhelmina gaan spelen. Julian zal te zien zijn naast Petra Laseur, Anne-Wil Blankers en Els Ingeborg Smits.

Julian Looman, geboren op 5 maart 1985 in Oostenrijk, heeft een Nederlandse vader en een Oostenrijkse moeder. Hij studeerde in 2009 af aan het Conservatorium in Wenen.  Julian speelde in  o.a. de musicals The Full Monty, Into the Woods en A Midsummer Night’s Dream.

In oktober 2010 verhuisde Julian naar Nederland en bezocht  hij de voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical. In april 2011 meldde hij zich bij Kemna Casting en auditeerde hij voor de rol.  Hij overtuigde de auditiecommissie al bij die eerste casting.

Theu Boermans: ”Het is extreem moeilijk om iemand voor de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema te vinden. We zochten niet alleen een geschoold acteur die goed kan zingen, maar ook iemand die binnen de vriendengroep een charismatisch en natuurlijk leiderschap uitstraalt. Met Julian hebben we unaniem het gevoel een waardige opvolger voor Matteo gevonden te hebben”.

12 augustus speelt Julian zijn eerste voorstelling als Erik Hazelhoff Roelfzema. Op 31 augustus, de verjaardag van Koningin Wilhelmina, wordt er een feestelijke première georganiseerd voor de nieuwe castleden van Soldaat van Oranje – De Musical onder wie Julian Looman en Anne-Wil Blankers.

Soldaat van Oranje – De Musical speelt sinds Oktober 2010 tot heden 225 voorstellingen, allen uitverkocht. De voorstelling is t/m oktober 2011 in de verkoop.

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies