Musicals Gone Mad 2011

Oh jee, ik moet iets schrijven! Natuurlijk voel ik me zeer vereerd dat dit aan mij gevraagd wordt, maar helaas mag ik heel weinig over de inhoud van ‘’Musicals Gone Mad’’ schrijven! Ai jammer; sexy ontbloot bovenlijf en hele fijne zang en spel van mijn zeer getalenteerde collega’s, hahaha! Kort maar krachtig!

Dat is de repetitieperiode van “Musicals Gone Mad” ook, veeeeel werk in een hele korte tijd! Er is met hart en ziel aan gewerkt door Petra van Eerden. Zij heeft de liedteksten geschreven, scenario’s bedacht en kostuums in een handomdraai gemaakt. Dit alles doet zij op zo’n fantastische en voor iedereen te begrijpen intelligente manier, dat ik alleen al voor haar een open doekje zou willen vragen.

Rich Ashcroft, onze Amerikaanse regisseur heeft zelf op de bühne gestaan en geeft nog veel les op musicalscholen. Hij helpt ons goed voor te bereiden door zelf urenlang achter z’n keyboard alles in te pingelen en op te sturen. Wij zijn allemaal zo druk met ander werk dat dit de enige manier is om te studeren. Normaliter kom je zo’n zes weken bijeen om te repeteren, maar dit is andere koek! We moesten ’t met een paar repetitiedagen doen. Soort uit de handgelopen geintje waar Rich en Petra een zware klus aan hebben gehad en waar wij vervolgens iets moois van proberen te maken.Gelukkig met behulp van een goede regie en de professionaliteit van de acteurs komen we een heel eind.

Toch spannend, twee dagen in het Oude Luxor Theater in Rotterdam op 19 en 20 juni a.s.! Vroeger keek ik uit naar deze humoristische voorstelling en was altijd dol enthousiast over de manier waarop men musicals en de acteurs op de hak nam. Met alle respect voor mijn zeer hardwerkende collega’s, voor wie ik echt super veel bewondering heb en geloof me, zo erg is ’t niet om in de voorstelling besproken te worden, alleen maar leuk! Het zijn niet alleen de acteurs die geparodieerd worden maar ook regie, kostuums, muziek krijgen er van langs.

Deze ludieke wijze van ’t vertalen van meningen en blunders rondom musicals op en achter ’t toneel, zag ik voor het eerst in een Off-Broadway productie in New York, genaamd “Forbidden Broadway”! Ik zat destijds op de dansacademie en was dus nog niet fulltime werkzaam in dit besproken vakgebied! Een leek dus! Toch wist ik vaak waar ’t over ging, ze hadden bijvoorbeeld een nummer over de “Lion King”, waar de acteurs allen vanwege de zware hoofdtooien of maskers bijna een nekhernia kregen en hier een super leuke sketch omheen verzonnen.

Dit jaar wordt er dus besproken wat er zich dit en vorig seizoen afspeelde in de wondere wereld van de musical. Zelf vind ik ’t heel spannend en ga nog maar even studeren! Hilarisch wordt ’t in ieder geval wel, mede dankzij de fantastische cast: William Spaaij, Paul Walthaus, Alessandro Pierotti, Joey Schalker, Casey Francisco, Sophia Wezer en onze presentator/ musicalster Frits Sissing en moi. Sta  zelf in “We Will Rock You” en volgend seizoen als Annette in “Saturday Night Fever”.

`t Wordt nu nog even overleven en dan hoop ik volgend jaar zelf te kijken naar dit MGM-spektakel! Wel erg leuk als er shows worden besproken waar je zelf in hebt gestaan of die je gezien hebt. Maar toch denk ik dat ook wanneer dit niet ’t geval is je een hele fijne avond zult hebben. Misschien tot zondag of maandag a.s. in Rotterdam en anders zien we elkaar vast bij een andere show!

Groetjes Laurie Reijs.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies