3 and a Crowd brengt in 2012/2013 o.a. Avenue Q

De musical Avenue Q komt in seizoen 2012/2013 naar Nederland. Theaterproducent 3 and a Crowd zal de productie in Nederland gaan produceren. Naast deze musical zal de producent ook de Engelse TV serie Are You Being Served? bewerken tot een toneelversie met de titel Word u al geholpen?

Are You Being Served speelt zich af op de afdeling dames- en herenkleding van het fictieve Londense warenhuis Grace Brothers. Ze steekt op subtiele wijze de draak met de Britse klassenmaatschappij. Er heerst een afgebakende hiërarchie (directeur – afdelingshoofd – verkoopchef – senior verkopers – junior verkopers – conciërge – huishoudelijke dienst), waarbij de karakters zich doorgaans stroperig opstellen naar hun meerderen en hun ondergeschikten ronduit schofferen.

Avenue Q is een musical en is grotendeels geïnspireerd door Sesamstraat: Het wordt soms beschreven als Sesamstraat voor volwassenen. De meeste personages in de show zijn poppen (bediend door acteurs op de planken), de set speelt zich af op een straat in een buitenwijk van New York City. Zowel de live personages en poppen zingen, terwijl kleine animatie clips worden afgespeeld die het verhaal ondersteunen. Verschillende personages zijn herkenbare parodieën op de klassieke personages uit Sesamstraat: bv. Kamergenoten Rod en Nicky doen denken aan Bert en Ernie, Trekkie Monster werd gebaseerd op Koekiemonster. Hoewel, in Avenue Q bevinden de personages zich in hun twintiger – en dertiger jaren en hebben ze te maken met volwassen problemen. De personages roddelen erop los, en de liedjes gaan over volwassen thema’s. Een wederkerend thema is de zoektocht van het hoofdpersonage Princeton naar een doel in het leven.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies