Alfred J. Kwak weet nog steeds te boeien

Alfred wordt vader! Zijn vrouw Winnie Wana heeft zeven eieren gelegd, maar voordat de eieren zijn uitgebroed verdwijnen ze op raadselachtige wijze uit het nest. De vraag is: kunnen Alfred en Winnie hun aanstaande kuikentjes redden?

Wat: Alfred J. Kwak, Vader
Wie:  Max Douw, Senna Gourdou, Simon Zwiers & Mark Hayema
Waar: De La Mar, Amsterdam
Wanneer: 16 juni 2011 (reguliere voorstelling)
Door: Bianca Berentsen

In Vader, een muziektheaterproductie rondom Alfred J. Kwak, beleven Alfred en zijn vrouw Winnie een groot avontuur rondom de zwangerschap van Winnie. Dolf de kraai heeft namelijk een restaurant genaamd Mac Dolf, waar hij verse kuikens en eieren serveert aan zijn deftige klanten, de ooievaars. Hij heeft daarom de twee ratten Link en Michiel ingeschakeld om voor hem eieren te stelen. Wanneer zij er achter komen dat Winnie zwanger is zijn ook haar eieren niet langer veilig…

Het verhaal biedt ruimte om ingewikkelde thema’s als cultuurverschillen, discriminatie en integratie op een begrijpelijke manier aan de kinderen uit te leggen. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in het feit dat Dolf voorzitter van de Nationale Kraaienpartij is, en heeft besloten dat alle trekvogels en vogels zonder paspoort Groot Waterland moeten verlaten.

Ook ditmaal geeft kleinkunstenaar Max Douw weer gestalte aan Alfed J. Kwak. Eerder deed hij dit al met de originele voorstelling Max is Kwak met het residentieorkest. Het lijkt alsof de spreekwoordelijke jas van Alfred hem weer als gegoten zit, met zijn gehele lichaamshouding maakt hij meteen duidelijk dat hij de bekende eend is.

De rol van Winnie wordt vertolkt door Senna Gourdou, die Winnie een lief en warm karakter meegeeft. De ratten Link en Michiel worden gespeeld door Milan Sekeris en Mark Haayema. Het samenspel van beide heren is zeker het benoemen waard, ze zijn goed op elkaar ingespeeld wat regelmatig resulteert in komische momenten. Simon Zwiers neemt de rol van Henk de Mol op zich, en ondanks dat het een kleine rol is weet hij door zijn verstrooide houding toch geregeld de lachers op zijn hand te krijgen.

De muziek van de voorstelling is geschreven door Marnix Dorrestein, winnaar van de Beste Muzikantenprijs 2008 van de Grote Prijs van Nederland. Dorrestein heeft er voor gezorgd dat de muziek perfect aansluit bij de verschillende scènes. Zo klinkt tijdens het protest aan het begin van de voorstelling lekker rauwe rock klanken, en klinken Afrikaanse klanken wanneer de spelers zich in het Afrikaanse Thuisland, waar Winnie vandaan komt, bevinden.

Vader is een vrolijke en spannende familievoorstelling, waarbij zowel jong als oud zich weten te vermaken. Kinderen gaan helemaal op in de voorstelling, zitten op het puntje van hun stoel en doen enthousiast mee. Ouders zien hun kinderen genieten, en kunnen zelf genieten van momenten van herkenning en  de verschillende woordgrapjes.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies