Nieuwe musical ’14-18′ opvolger van Daens de musical

Na het grote succes van ‘Daens de musical’ kon een opvolger eigenlijk niet uitblijven. Studio 100 is dan ook zeer blij te kunnen aankondigen dat het succesteam rond de musical Daens opnieuw herenigd is om ook nu weer een parel van een musical neer te zetten.

De musical ’14-18′ is gepland om in 2014 in première te gaan, en is hiermee het perfecte project om de eerste wereldoorlog die op dat moment 100 jaar geleden uitbrak, te herdenken.

Gert Verhulst & Hans Bourlon van Studio 100: “De musical ’14-18′ belooft alvast een spektakel van formaat te worden, de lat ligt immers hoog na een project als Daens. Maar met het topteam Frank, Dirk & Allard aan het roer, en de expertise die we intussen hebben opgebouwd bij Studio 100 hebben we er alle vertrouwen in dat de hoge verwachtingen zullen ingelost worden.”

Frank Van Laecke, regisseur: “Ik ben zeer blij en vereerd dat Studio 100 voor dit prestigeproject opnieuw bij ons is komen aankloppen. Na de musical Daens hebben we met het hele team lang gezocht naar een waardige opvolger, wat niet evident was. Vele ideeën zijn de revue gepasseerd, maar pas toen het idee van de musical ’14-18′ naar boven kwam wisten we allemaal onmiddellijk dat we hiermee opnieuw een groot publiek zouden kunnen beroeren. We werken momenteel naar een ijzersterk verhaal over romantiek en onvoorwaardelijke vriendschap dat zich afspeelt tegen een achtergrond van gruwel en oorlogsgeweld. Allard Blom, Dirk Brossé en ikzelf hebben dan ook ontzettend veel zin om er – samen met het professionele team van Studio 100 – in te vliegen.”

Gezien het grote financiële risico dat gepaard gaat met het ontwikkelen van een project van deze omvang heeft Studio 100 er voor gekozen om beroep te doen op overheidssubsidies, om de haalbaarheid van dit project te kunnen garanderen. De gesprekken over een mogelijke overheidssteun werden intussen dan ook opgestart. Studio 100 hoopt op een positief verloop van deze gesprekken.

Gepland is nu dat de musical in 2014 in première zal gaan, de exacte datum en locatie zullen in een later stadium worden gecommuniceerd.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies