Herondekt materiaal in M-lab’s ‘De Engel van Amsterdam’

Vanaf morgen, woensdag 29 juni, is in Theater M-Lab de musical De Engel van Amsterdam te zien. In de M-Lab versie is het nummer Droom te horen, een ballad die Joop Stokkermans al in 1975 componeerde voor de oorspronkelijke musical maar de productie destijds niet haalde.

Bewerker en regisseur Thomas van Luyn hoorde het nummer en vond het niet alleen prachtig, het past ook naadloos in zijn bewerking van deze musical. Droom wordt in M-Lab gezongen door Cystine Carreon als Badeloch en Hilke Bierman als Brechtje. De Engel van Amsterdam gaat aanstaande donderdag 30 juni in première.

De Engel van Amsterdam werd gemaakt ter gelegenheid van het 700-jarige bestaan van Amsterdam door Lennaert Nijgh (tekst) en Joop Stokkermans (muziek). De voorstelling telde destijds 31 nummers. Door een overlapping met ander nummers is Droom uiteindelijk uit de voorstelling gehaald. Stanley Stokkermans, zoon van, is als muzikale supervisor betrokken bij de productie en droeg Thomas van Luyn het niet eerder gebruikte nummer aan.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies