Theun Plantinga brengt soloprogramma ‘Grutte Jonge’

Met 45 meter boven N.A.P. is het Vuurboetsduin op Vlieland het hoogste natuurlijke punt van Friesland. Goede tweede… Theun Plantinga! Theun Plantinga zit tien jaar in het theatervak en dat viert hij dit seizoen met zijn eerste soloprogramma ‘Grutte Jonge’. Vanaf maart t/m juni 2012 tourt hij langs de theaters in Nederland.

Theun brengt theater met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied. Hij schakelt in hoog tempo van hilarische types, herkenbare sketches en porseleinen liedjes waarvoor zijn eigen leven de bron is. En die is al-ler-minst saai. Met zijn warme stem zingt hij de mooiste luisterliedjes van zichzelf en van andere ‘grutte’ kleinkunstenaars.

‘Grutte Jonge’ is kleinkunst, muziektheater en een concert in één. De regie is in handen van Pepijn Cladder en Theun wordt bijgestaan aan de piano door niemand minder dan Peter Sijbenga. Plantinga is bekend van o.a. ‘grutte’ theatersuccessen zoals ‘Het Mirakel van Hansje Brinker’, ‘De Kleine Kapitein’, ‘Schateiland’, ‘De Wonderlijke reis van Mijnheer Prikkebeen’, ‘Achtste Groepers huilen niet’ en ‘De 101 Dalmatiërs’. Komend seizoen is hij ook te zien in ‘Jip en Janneke, de familiemusical’ van de Firma Rieks Swarte en Bos Theaterproducties. NCRV’s Volgspot riep hem uit tot Kleinkunsttalent 2009-2010. Leeuwarder Courant: “Theun Plantinga hangt komisch-aandoenlijk de schlemiel uit. De jongen die de wereld letterlijk over zich heen krijgt.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies