Roman als Zorro, een man met een missie

Woensdag beleefde Roman van der Werff zijn eigen première als de gemaskerde held Zorro. De nummer twee van de televisiezoektocht mocht bewijzen dat het terecht was dat hij vlak achter Tommie Christiaan eindigde. Roman is op een missie.

Wat: Zorro
Wie: O.a. Roman van der Werff, Lone van Roosendaal, René van Kooten en Michelle Splietelhof
Waar: Nieuwe Luxortheater Rotterdam
Wanneer: 29 juni 2011 (Alternatepremière)
Door: Neeltje Knaap

Zorro is een (letterlijk) vlammende musical vol passievolle flamenco, opzwepende nummers van de Gypsy Kings en een verhaal over broederstrijd, rechtvaardigheid en liefde. Met een decor dat werkelijk knap in elkaar zit, een topcast, en uiteraard een heleboel media-exposure al voordat de show zijn première beleefde vanwege de Op Zoek Naar Zorro-zoektocht van de AVRO begin dit jaar, is dit een garantie voor goed gevulde zalen. Zoals bekend won Tommie Christiaan deze zoektocht. Roman, en nog een aantal kandidaten kregen echter ook een contract bij Zorro en zo komt het dat ook zij avond aan avond staan te vlammen op het podium. Aan Roman nu de zware taak om de degen –bij gelegenheid- over te nemen van Tommie. Roman is op een missie.

In deze missie slaagt hij helaas maar gedeeltelijk. Roman heeft zijn voorkomen mee; zijn bescheiden tintje kan met een beetje fantasie prima doorgaan voor die van de Latino Diego de la Vega. Met zijn slanke postuur beweegt hij soepel en natuurlijk over het podium. Waar echter nog veel winst te behalen is, is zijn tekstbehandeling in de gesproken tekst. Het geheel klinkt alsof hij het letterlijk voorleest uit het boek van Isabel Allende, waardoor blijkt dat hij de rol nog niet helemaal eigen heeft kunnen maken. Toch een belangrijk punt van kritiek, zeker tussen medespelers die wél hun tekst op een natuurlijke manier aan de zaal presenteren. Zijn zang is, op een enkele uitschieter in het begin na, -dit wijten we maar aan de zenuwen- in orde, al moet gezegd dat hij de gevoelige nummers beter tackelt dan de uitbundige. In tegenstelling tot zijn spreektekst weet hij hierin wél zijn gevoel te leggen. Overigens moet wel gezegd dat Roman over een goede komische timing beschikt. Helaas valt te concluderen dat Roman als hoofdrolspeler in deze wervelende voorstelling (nog) niet de sterkste schakel is.

Met meer ervaren collega’s aan zijn zijde (zoals Lone van Roosendaal als de passievolle gypsy Inez, en Michelle Splietelhof die met haar fluwelen stemgeluid gestalte geeft aan jeugdvriendin Louisa) en een uitbreiding van zijn vlieguren moet het Roman lukken om in de loop van de tijd de tekst beter in zijn systeem te verankeren. Maar al met al blijft Zorro een passievol spektakel dat je eigenlijk gewoon gezien moet hebben.

Klik op de foto om hem te vergroten.

Meer foto’s staan in het fotoalbum: Première Roman van der Werff als Zorro

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies