Richard Groenendijk vervangt tijdelijk Albert Verlinde bij Q-music

Cabaretier en musicalacteur Richard Groenendijk vervangt in de zomerperiode Albert Verlinde tijdens zijn afwezigheid als entertainmentdeskundige in de Goeiemorgenshow van Q-music. Verlinde brengt wekelijks op dinsdagochtend rond de klok van 07.30 uur het laatste entertainmentnieuws in het programma van Jeroen Kijk in de Vegte, Kristel van Eijk en Jasper de Vries. De Goeiemorgen Show is iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur te beluisteren bij Q-music.

Richard Groenendijk is blij met zijn tijdelijke rol bij Q-music: “In eerste instantie was ik verrast door de vraag, maar ik heb geen moment getwijfeld. Albert is natuurlijk een wandelende encyclopedie op het gebied van entertainmentnieuws en het is niet niks om hem te vervangen. Maar ík hoor en zie ook genoeg om me heen. Je mag best weten dat ik al een paar ongemakkelijke telefoontjes van collega’s heb gehad of ik alsjeblieft m’n mond wil houden. Ik vind dit een uitdaging maar ik ben en blijf in de eerste instantie natuurlijk cabaretier. Op dit moment ben ik mijn nieuwe show aan het schrijven en Q-music is  een welkome afwisseling. Ik zet er graag de wekker voor.”

Richard Groenendijk is cabaretier en heeft al zes succesvolle soloprogramma’s op zijn naam staan. Daarnaast was hij te zien in hoofdrollen in de musicals ‘Les Misèrables, ‘Hairspray’ en ‘Herinnert u zich deze nog?!’ Hij had een rol in de kersttheatershow van Karin Bloemen, speelde met Lone van Roosendaal in de voorstelling ‘Liedjes van Toon’, zong op de odes aan Robert Long en Liesbeth List en gaf met vijf andere mannelijke collega’s, waaronder Jeroen Kijk in de Vegte, een spetterend gastoptreden tijdens de reünieconcerten van de Dolly Dots in Ahoy. Hij werkte mee aan televisieproducties zoals ‘Baantjer’, ‘Toen was geluk heel gewoon’, ‘Ook dat nog!’ en ‘Wie is de mol?’, was presentator bij Radio Rijnmond, en verving voor de VARA radio Jack Spijkerman in ‘Spijkers met koppen’

Op 28 november 2011 gaat de nieuwe show van Richard, ‘Alle Dagen’, in première in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Sinds deze week is ook zijn splinternieuwe site online: www.richardgroenendijk.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies