Jack van Gelder alternate in The Producers

Voetbalpresentator Jack van Gelder (60) speelt komend theaterseizoen een hoofdrol in musical The Producers. Dat meldt het AD vandaag. Vanaf half oktober geeft hij een keer per week gestalte aan de Joodse producent Max Bialystock, die de overige dagen meestal wordt vertolkt door Johnny Kraaijkamp jr. Voor Van Gelder gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling.

Eerder was de NOS-coryfee al te zien in bijrollen in Mamma Mia! en Les Miserables. Maar nu speelt hij voor het eerst een langere periode een centraal karakter in de reizende voorstelling – de musical staat in de elf grootste theaters – waarin ook Noortje Herlaar te zien is.

Producent Mark Vijn: ‘Jack moest gewoon auditie doen. Maar we zagen direct dat deze rol hem op het lijf is geschreven. We zochten namelijk een ouwe Jood, een sjacheraar, een aan lager wal geraakte theaterproducent. Qua zang waren we aangenaam verrast, acteren is niet zijn allersterkste punt. Daar werken we aan. Gelukkig hoeft hij niet te dansen.’

Volgens Vijn snijdt het mes aan twee kanten. ‘Jack kan door zijn voetbalwerk maar een avond per week op het toneel staan. Johnny gaf aan de rol zo zwaar te vinden dat hij hem niet elke dag wilde spelen. Omdat ook Dick van den Toorn af en toe invalt, is dit een prima oplossing.’ The Producers draait om theaterproducenten die met de grootste flop aller tijden succes proberen te hebben. Op Broadway won de musical met Nathan Lane en Matthew Broderick twaalf Tony’s.

Eerder kreeg Van Gelder felle kritiek van musicalster Vera Mann die de Studio Sport-verslaggever broodroof verweet. Of ze nu helemaal in woede uitbarst, is onduidelijk. Van Gelder: ‘Ik heb haar destijds uitgenodiéd, maar ze is niet komen kijken. Ik had dat wel sportief gevonden. Wie weet komt ze straks wél naar het theater.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies