Mamma Mia! onweerstaanbare feelgood aan de Vlaamse kust

Mamma Mia! is in Nederland in korte tijd tweemaal te zien geweest, maar toch moet je voor de perfecte Mamma Mia! deze zomer in Oostende zijn. Voor een korte periode is hier namelijk de internationale tour van Mamma Mia! te zien.

Wat: Mamma Mia!
Wie: o.a. Sara Poyer, Charlotte Wakefield, Kate Graham, Jennie Dale, Kate Graham
Waar: Kursaal, te Oostende (België)
Wanneer: 19 juli 2011 (première)
Door: Jouke van Buuren

Mamma Mia! vertelt het verhaal van Sophie (Charlotte Wakefield) die samen met haar moeder Donna (Sara Poyzer) een hotel runt op een Grieks eiland. Als ze gaat trouwen besluit ze op zoek te gaan naar haar vader. Er blijken drie mogelijke vaders te zijn. Sopie nodigt ze allemaal uit en ze staan allemaal de dag voor haar huwelijk op de stoep. Dan heeft Sophie nog één avond de tijd om haar vader te ontmaskeren. Maar of dat allemaal zo makkelijk gaat als gedacht?

De hits van ABBA worden gebruikt om het verhaal te vertellen. De songs passen perfect in het verhaal van Mamma Mia! en helpen het verhaal te vertellen. Mamma Mia! is misschien wel een van de beste jukeboxmusicals ooit gemaakt. Het sterke script, de perfect passende ABBA-hits en de balans tussen humor en emoties zorgen voor een heerlijke avond uit.

Deze zomer is de internationale tour van Mamma Mia! o.a. te zien in Oostende (België). De voorstelling is compleet in het Engels, maar er is een “ondertiteling” in het Nederlands en Frans. De castleden hebben meestal al een indrukkende CV opgebouwd op o.a. West-End en al enkele hoofdrollen vertolkt.

Zo heeft Sara Poyzer die de rol van Donna speelt al de rol van Donna vertolkt op West-End. Poyzer weet vooral met haar spel te overtuigen. Tijdens het belten in ‘S.O.S’ weet ze niet te overtuigen maar tijdens het prachtige ‘The Winner Takes it All’ weet ze tot op het bot te ontroeren met een prachtige vertolking. Ster van de show is eigenlijk Charlotte Wakefield als dochter Sophie. Wakefield heeft een dijk van een stem die zonder moeite het ABBA-materiaal ten gehore brengt. Wakefield is overtuigend de ietwat naïeve jonge dame die haar vader probeert te vinden. Het spel van Wakefield is ontwapenend en ze weet het publiek meteen in te pakken. Musical Reports was al eerder enthousiast over Wakefield. Lees hier de recensie over Wakefield in Spring Awakening. Twee vriendinnen van Donna komen ook naar het huwelijk van Sophie. Tanya (Kate Hraham) en Rosie (Jennie Dale) worden beide sterk vertolkt. Het duo heeft ontzettend veel humor en vooral Dale als Rosie weet het publiek meerdere malen ontzettend goed te vermaken met haar droge humor. De cast kent geen enkele zwakke schakel. De vaders worden prima vertolkt net als David Roberts als Sky (verloofde van Sophie). Het ensemble is een sterk geheel met heerlijke stemmen. De ensemblenummers zoals ‘Voulez-Vous’ klinken geweldig krachtig en stilzitten is eigenlijk niet mogelijk.

Mamma Mia! is een ijzersterke productie, maar deze internationale tour is misschien wel de beste versie. De cast speelt met zo veel energie, je lach inhouden is niet mogelijk tijdens de hilarische momenten maar een traan zal zeker gelaten worden tijdens enkele ontroerende momenten. Echter één tip: let indien mogelijk niet op de Nederlandse teksten die als ondertitels geprojecteerd worden. Deze zijn tenenkrommend slecht vertaald en komen zelfs enkele keren niet overeen met de gesproken of gezongen tekst. Wil je een show zien op West-End kwaliteit, met een sterke cast en gegarandeerd een prachtige avond uit beleven? Dan moet je deze perfecte Mamma Mia! in Oostende zeker bezoeken. Dit maakt namelijk een bezoek aan de gezellige Vlaamse badplaats helemaal de moeite waard!

Mamma Mia! is nog tot en met 14 augustus te zien in Oostende.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies