Johnny Hoes ook geëerd in De Zangeres Zonder Naam de musical

‘Het overlijden van Johnny Hoes, de ontdekker van De Zangeres Zonder Naam, zet de ontwikkeling van onze voorstelling in een ander perspectief’, aldus producent Hans Cornelissen. ‘Tenslotte was er zonder hem geen voorstelling geweest. Als eerbetoon aan de schrijver van zo vele Nederlandse hits zullen we zijn grootste hit “Och was ik maar…” een speciale plaats geven in onze theaterproductie.’ Als ontdekker van De Zangeres Zonder Naam had Johnny Hoes, gespeeld door Jasper Kerkhof, al een rol in de voorstelling. Veel van de liedjes die hij voor De Koningin van het Levenslied schreef, zoals Ach Vader Lief, Mexico, Nicosia en Mag ik van u een lift meneer, zullen in de voorstelling te horen zijn. Naast deze nummers zal de best verkochte Nederlandstalige plaat aller tijden Och was ik maar bij moeder thuis gebleven een ereplaats in de voorstelling krijgen.

Eind juni ontmoette actrice Ellen Pieters, die de rol van Mary Servaes zal gaan spelen, Johnny Hoes in zijn woonplaats Weert. In zijn kantoor, omringd door ontelbare gouden platen, spraken Pieters en Hoes over De Zangeres, haar muziek, stem en leven. Pieters zegt over haar ontmoeting met Hoes: ‘Het was enorm bijzonder en waardevol om met Johnny Hoes te mogen spreken. Hij heeft me zoveel kunnen vertellen. Het was inspirerend om zo dicht bij De Zangeres te kunnen komen. Het klikte ontzettend tussen meneer Hoes en mij. Hij bedacht ter plekke een liedje voor me.’

Johnny Hoes en zoon Adri-Jan Hoes zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Nederlandse voorstelling over De Zangeres Zonder Naam. Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zochten al in een vroeg stadium contact met Johnny Hoes en zijn bedrijf Telstar. De plannen om een voorstelling over De Koningin van het Levenslied te maken vielen in zeer goede aarde en konden op volle medewerking van het bedrijf rekenen. Het betreurt de producenten dan ook zeer dat Johnny Hoes de première op 21 november in theater DeLaMar in Amsterdam niet meer mee kan maken.

Johnny Hoes ontdekte in 1957 bij toeval de toen 37 jarige Mary Servaes. Ze kreeg meteen een platencontract en zong haar eerste single Kindergebed. Vanwege haar onbestemde stemgeluid verzon Hoes voor Mary de artiestennaam De Zangeres Zonder Naam.

De muzikale theaterproductie De Zangeres zonder Naam gaat over het veelbewogen en tragisch geëindigde leven van Mary Servaes en haar ‘mannen’ echtgenoot Sjo en ontdekker Johnny Hoes. Naast Pieters en Kerkhof zijn er rollen weggelegd voor Job Bovelander, Sabine Beens, Eric Beekes en Stefan de Kogel. De Zangeres zonder Naam is vanaf november 2011 tot en met april 2012 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. Op maandag 21 november 2011 gaat de voorstelling in het DeLaMar Theater Amsterdam in première. Het script is in handen van Lars Boom en deels geïnspireerd op de boeken van Ben Holthuis. Paul van Ewijk tekent voor de regie. Kijk voor de complete speellijst op www.dezangereszondernaam.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies