Alice in Concert

Zomerstops lijken tegenwoordig niet meer te bestaan. Zo was er midden in de zomer nog de première van Alice in Wonderland. Een nieuwe musical van Studio 100 met K3 in de hoofdrol is vanaf nu ook in Nederland te zien. Musical Reports zette de 3D-bril op en bezocht de première.

Wat: Alice in Wonderland
Wie: o.a. Karen, Kristel, Josje, Jacques Vermeire, Koen Crucke en Nicole & Hugo
Waar: Word Forum Theater (Den Haag)
Wanneer: 31 juli 2011 (première)
Door: Jouke van Buuren

Karen, Kristel en Josje vervelen zich en gaan met zijn drietjes naar de bioscoop. Eenmaal bij de bioscoop aangekomen, beginnen de verrassingen en niets is wat het lijkt. De meisjes belanden in een wereld die Wonderland heet. Daar komen ze de meest rare figuren tegen: een pratende rups, de hartenkoning en zijn gemene koningin, de gekke hoedenmaker, de behulpzame tweeling en een wit konijn. Ze gaan op zoek om Alice te waarschuwen voor de gemene koningin, maar of ze Alice op tijd kunnen vinden?

De eerste musical in 3D is deze zomer in Nederland te zien. Met een 3D-bril op zie je binnen enkele seconden een compleet nieuw decor verschijnen. Het decor bestaat uit een podiumvullend scherm waarop het 3D decor geprojecteerd wordt. Veder gebruikt men enkel wat attributen en het decor is compleet. Het 3D effect werkt goed en het publiek went er snel aan. Snel is dan ook het ‘wow-gevoel’ over. Al wordt het publiek wel van tijd tot tijd herinnerd aan het 3D-effect omdat een grote rog de zaal in lijkt te zwemmen. Toch zijn ook de nadelen van een 3D-decor te zien. Als een acteur net verkeerd staat lijkt het alsof de acteur ín een boom staat in plaats van ernaast. Ook dingen als een trap op lopen of een deur openen is met een projectiescherm niet mogelijk. Echter het grootste voordeel blijft dat de groots opgezette achtergronden binnen een fractie van een seconde veranderen in de volgende indrukwekkende achtergrond.

De cast bestaat uit enkel bekende Vlamingen, om te beginnen natuurlijk de meiden van K3. Het trio doet waar het goed in is; de kinderen in de zaal vermaken met aanstekelijke liedjes. Ook dit lukt weer in deze musical want het jonge publiek lijkt zich goed te vermaken. Al lijkt het alsof K3 tijdens de première een beetje pitloos was. Een hoger energielevel had het trio nog meer doen knallen.

Naast K3 is onder andere Koen Crucke te zien in deze musical. Crucke heeft al wat musicalervaring en dat is te zien. Zijn spel is duidelijk het sterkst maar toch herkent een menig bezoeker al snel wat trekjes van eerdere vertolkte personages. Nicole en Hugo vormen een bekend Vlaams echtpaar met vele hits op hun naam. In deze voorstelling spelen ze o.a. Hartenkoning en Gemene Koningin. Zo zingen ze in de tweede akte het nummer ‘Hartenkoning-in’ waarmee ze  mogen uitpakken in hun eigen genre.

Het was de bedoeling een nieuwe K3-musical te maken, echter lijkt het eerder een aangekleed K3-concert te zijn geworden. Het sterke onderdeel is en blijft het K3-trio. Het lijkt ook alsof de spelscènes meer een inleiding zijn tot het volgende K3-liedje dan verhaalvertellend. Dit valt ook te merken aan het publiek. De grapjes in de spelscènes doen weinig kinderen lachen maar als K3 zingt dan zingen alle kinderen mee. Alice in Wonderland is een erg geslaagd concert maar minder geslaagd als musical.

Het belangrijkste is dat de kinderen zich uitstekend vermaken. Vrolijk en zingend verlaten ze de zaal en snel worden door ouders de CD en DVD van de voorstelling aangeschaft. Dus ja, als de kinderen zich perfect vermaken, wat maakt het uit dat de musical niet zo geslaagd is?

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies