Willemijn Verkaik maakt debuut in New York

De Nederlandse zangeres en actrice Willemijn Verkaik, die later dit jaar één van de vrouwelijke hoofdrollen zal vertolken in de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties, maakt op 22 augustus aanstaande haar debuut in New York in de wereldberoemde jazz-club ‘Birdland’.

Willemijn Verkaik zal tijdens haar concert worden begeleid door ‘award winning’ musicalgrootheden als Stephen Schwartz, componist van onder andere de musical Wicked, Godspell en Pippin’ en films als Pocahontas, Enchanted en The Prince of Egypt, Jason Robert Brown, componist van onder andere Parade, The Last Five Years en Scott Alan, componist van onder andere Dreaming Wide Awake en Home.

Birdland is de meest bekende jazzclub in New York, opgericht op 15 december 1949, en vernoemd naar de Amerikaanse jazz-saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker.  Willemijn Verkaik is na Rita Reys, die er in 1956 op trad, de tweede Nederlandse zangeres die in Birdland op het toneel te zien zal zijn.

Willemijn Verkaik was born in The Netherlands, and her professional singing career began as a lead vocalist for pop bands.Willemijn Verkaik (Son en Breugel) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en was in Nederland te zien in de Joop van den Ende Theaterproducties musicals Elisabeth en 3 Musketiers en toerde met de theatergroep Jeans.  In Duitsland speelde ze in We Will Rock You, Aida, waarvoor ze de Da Capo Award voor Beste Musical Performer ontving. In Zwitserland speelde Willemijn de titelrol in de musical Elisabeth. Verkaik was also a founding member of the New World Musical Ensemble, of which their inaugural production was Jason Robert Brown’s Songs for a New World . Sinds november 2007 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol  Elphaba in de hit-musical Wicked – Die Hexen von Oz in zowel Stuttgart als Oberhausen. Vanaf 26 oktober zal ze dezelfde rol spelen in de Nederlandse versie van Wicked, die vanaf die datum exclusief te zien zal zijn in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Het Amerikaanse concert van Willemijn Verkaik vindt plaats op 22 augustus 2011 om 19.00 uur in Birdland, 315 West 44th Street. Reserveringen via telefoonnummer 00.1.212.581.3080 of www.BirdlandJazz.com

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies