Renee van Wegberg ook in Wicked

Renée van Wegberg wordt de alternate van Willemijn Verkaik voor de rol van de groene heks Elphaba, in de wereldhit Wicked. Renée, die enkele jaren geleden Wicked voor het eerst zag op Broadway, is sindsdien verkocht. “Voor mij is de rol van Elphaba een droomrol. Ik ben blij dat ik de kans krijg om deze rol met enige regelmaat  te kunnen spelen. Alles aan deze musical klopt, van de fantastische muziek tot aan de prachtige kostuums en natuurlijk word ik groen, geweldig!” Wicked, met onder anderen Chantal Janzen, Willemijn Verkaik en Jim Bakkum, is vanaf 26 oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op 6 november in première.

Renée studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium, volgde diverse workshops en maakte een studiereis naar New York. Ze behaalde de finaleplaats in de Soundmixshow (2001) en won het programma Sterrenjacht (2004). Renée was eerder te zien als vertelster in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, en werd voor deze rol genomineerd  voor een John Kraaijkamp Musical Award. Renée was cover voor de rol van Ozzy in We Will Rock You in Keulen, was te zien als Grace Farrell in Annie, trad op als soliste tijdens de Musicals In Ahoy’ 2006, en speelde het afgelopen seizoen de rol van Lot in de musical Urinetown.

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Fiyero lijkt een knappe, zorgeloze, oppervlakkige jongen maar Wicked is een musical waarin niet is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.  De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Chantal Janzen, Willemijn Verkaik Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies