Liedjes van Jules de Corte komend seizoen in het theater

Dit theaterseizoen komt een nieuwe Nederlandse voorstelling op de planken: een ode aan de componist/tekstschrijver/pianist Jules de Corte. In WIJ NEDERLANDERS komen al die tijdloze liedjes van deze grandioze muzikale man voor het voetlicht. De première is op 22 januari in het Chassé Theater in Breda.

Wij Nederlanders

Wij Nederlanders: een voorstelling met – soms venijnige- humor, ontroerende ontboezemingen en confronterende dialogen. Het programma is doorspekt met liedjes van Jules de Corte, waarin hedendaagse thema’s met een verrassend vooruitziende blik vanuit een 20e eeuws perspectief worden weerspiegeld. Het is wonderlijk hoe actueel liedjes van soms meer dan 50 jaar oud kunnen zijn.  

Jules de Corte was een Nederlandse zanger, pianist, componist en liedschrijver. Geboren in 1924 in Deurne als zoon van Belgische immigranten. Door een medische fout werd hij op eenjarige leeftijd blind. Hij bleek al op jonge leeftijd een gave voor muziek te hebben en leerde in het blindeninstituut piano en orgel spelen. Vanaf zijn 21e kon hij van muziek zijn beroep maken. In de 50 jaar die volgden schreef hij honderden liedjes, waaronder de bekende nummers “De Vogels”en “Ik zou wel eens willen weten”. In februari 1996, een half jaar na de viering van zijn 50-jarige jubileum als artiest, overleed hij op 71-jarige leeftijd in Eindhoven. Scriptschrijver van Wij Nederlanders, Cees van der Pluijm was jarenlang goed bevriend met Jules de Corte en werkte regelmatig met hem samen.

Wij Nederlanders wordt geproduceerd door Stichting BELT i.s.m. De Graaf en Cornelissen Producties. Regie: Paul Klooté, script: Cees van der Pluijm,

Spel: Dick Cohen, Daphne Groot en Rick Sessink. Wij Nederlanders is vanaf 6 januari t/m 1april  2012 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor de speellijst en/of meer informatie op www.impactentertainment.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies