Nightmare de horrormusical bijna klaar voor eerste voorstelling

Homemade en Van Engelenburg Theaterproducties presenteren: de eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical… NIGHTMARE. Script en regie Dick van den Heuvel, muziek Fons Merkies Cast: Alexandra Alphenaar (GTST, Dr. Dolittle e.a.), Simon Zwiers, Michel Sorbach, Robin van den Heuvel.

Nightmare is een beeldschone, spannende, romantische maar vooral ook komische musical. Alles draait om Craven, een stokoude schrijver van griezelverhalen. Hij voelt dat zijn einde nadert en op het laatst van zijn leven wordt hij nog één keer vergezeld door al die creaturen uit zijn boeken. Alleen… de werkelijkheid lijkt het te winnen van de verbeelding. De grafzerken wijken, de kisten gaan open, uit de portretten stappen de geesten van een gewelddadig verleden. Dwaallichten nemen de macht over. Krijgt Craven het duveltje nog wel ín het doosje? Of zijn deze griezels hem zelfs te machtig? En zal hij eindelijk die mooie liefde van weleer in zijn armen mogen sluiten?

Op do 8, vr 9 en za 10 september trappen we af met het locatieproject in Rotterdam ‘Nightmare in de Haven’: een locatieproject i.s.m. Theater Walhalla en 24 Uur Cultuur (Rotterdams Festivals). Voor dit project creëert Dick van den Heuvel Nederlands allereerste horrormusical op een doodenge locatie op Katendrecht. De oude Fenixloodsen vormen het decor voor deze griezelige én humoristische horrormusical. De repetities zijn begonnen in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. De sfeer is goed. Er wordt
hard gewerkt. Niet alleen aan tekst en spel. Er wordt getimmerd aan doodskisten, antieke schalen en vazen uit grootmoeders tijd worden gepoetst, technische ingewikkeldheden worden opgelost, muziek wordt gecomponeerd. Bijna klaar voor het eerste publieksmoment op Uitmarkt Amsterdam.

Het eerste publieksmoment van Nightmare the musical is op zondag 28 augustus om 14.00 uur in de Sugar Factory op Uitmarkt Amsterdam. Ben jij dapper genoeg om deze Nightmare te doorstaan? Nightmare is vanaf september tot 3 november 2011 in de theaters te zien. Start tournee met locatieproject in Rotterdam op 8, 9 en 10 september. Première op 8 oktober 2011 in de Goudse Schouwburg in Gouda.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies