Echt Glee: the 3D Concert Movie

Na de succesvolle lancering van de televisieserie Glee kon een film niet uitblijven. En omdat er in de serie heel wat afgezongen wordt, lijkt het niet meer dan logisch om dit ook in de film te doen. Wat is dan passender dan een concert? Musical Reports was bij de première in Amsterdam.

Wat: Glee: the 3D Concert Movie
Wie: o.a. Dianna Agron, Chris Colfer, Lea Michele, Cory Monteith, Artie Abrams en Heather Morris
Wanneer: 31 augustus 2011 (première)
Waar: Pathé Tuchinski, Amsterdam
Door: Saskia Ebbing

Voor wie Glee niet kent: trek een blik scholieren in alle stereotypes die je kunt bedenken open en je hebt de leden van ‘Glee Club’, een schoolclubje dat samen muziek maakt en optreedt. Zij vechten temidden van het footballteam en de cheerleaders voor hun plek op school en in de samenleving. Al zingend en dansend worstelen zij zich door het leven, en na het enorme succes van de serie is vorig jaar in Los Angeles een Glee Concert gegeven. De registratie van dit concert is nu in de bioscoop te zien als Glee: the 3D Concert Movie.

Voorafgaand aan de première wordt door Jamai Loman, de Nederlandse ambassadeur van Glee, de door middel van een prijsvraag gekozen grootste ‘Gleek’ van Nederland op het podium geroepen. Nadat zij en nóg drie prijswinnaars in de zaal een Glee-pakket hebben gekregen kan het spektakel beginnen. 3D-brillen worden opgezet, de Glee-handen zwaaien door de lucht: de sfeer zit er al in.

De krap anderhalf uur durende film bestaat uit tientallen songs die ook in de serie zijn vertolkt, maar nu in concertsetting worden uitgevoerd. Qua zang- en dansniveau is de film gelijkwaardig aan de serie zelf. De outfits maken het geheel zoals altijd mooi af! De concertbeelden worden afgewisseld met interviews met de personages en met persoonlijke verhalen van Glee-fans die vertellen hoe Glee hun leven heeft veranderd. Aan de ene kant is wat afwisseling prettig, maar tegelijkertijd zorgen vooral die laatste interviews ervoor dat het soms wat gekunsteld overkomt. Zit je eindelijk in de concertsfeer (wat sowieso al een beetje vreemd is in de bioscoop), komt er opeens een interview tussendoor.

Tussen de live performances zitten enkel al uit de serie bekende songs. Naast een aantal gezamenlijke nummers heeft ook  iedereen z’n eigen solonummer. Zo hoor je onder andere “Raise Your Glass,” “Fireworks”, “Teenage Dream,” en “Lucky,” alsmede de hitsingels als “Loser Like Me,” “Hell to the No!” en “Get it Right”  voorbij komen. Uiteraard wordt hét centrale terugkerende nummer van de serie: “Don’t Stop Believin’” niet achterwege gelaten. Toch is Brittany een van de personages die het grootste applaus ontvangt voor haar vertolking van “I’m a Slave 4 U”.

Wat het 3D-effect betreft hoef je als bezoeker niet veel bijzonders te verwachten. Je ziet iets meer diepte dan normaal, maar that´s it. Geen spectaculaire dingen of special effects. Gelukkig is de film verder zo vrolijk en energiek dat het waarschijnlijk niet stoort dat het 3D weinig toevoegt.

Al met al is Glee: the 3D Concert Movie  een soort vrolijke en kleurrijke extra lange Glee-aflevering, maar dan met meer liedjes en een hoger meezinggehalte. Voor de fans een feestje, maar ook voor mensen die Glee niet kennen een prima manier om kennis te maken.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies