Repetities familiemusical Spuit Elf gaan vlammend van start

Vorige week zijn de repetities begonnen van Spuit Elf, de nieuwe familiemusical (4+) van Theater Terra naar de boeken van Harmen van Straaten. Onder toeziend oog van Spuit Elf werd op de eerste repetitiedag traditioneel de taart aangesneden om te vieren dat de voorbereidingen op de voorstelling nu echt van start gaan.

De kleine olifant Spuit Elf wil net als de grote olifanten bij de brandweer. Want als je brandweerolifant bent mag je in een mooie brandweerwagen met sirene rijden en lekker water spuiten! En ook nog met ladders in de weer en poezen redden uit bomen. Maar Spuit Elf is nog klein en komt vaak te laat. Dan is de brandweerwagen al weg en moet hij op zijn fietsje naar de brand. Zijn vriendjes lachen hem uit en de grote brandweerolifanten vinden dat hij in de weg loopt. Maar als ze de grote brand in het gemeentehuis niet kunnen blussen, hebben ze Spuit Elf ineens heel hard nodig! Dan zal Spuit Elf moeten laten zien dat hij als klein olifantje toch een held kan zijn!

Theater Terra brengt ruim dertig jaar jeugdtheatervoorstellingen met poppenspel, waaronder Kikker, Kleine Ezel en Dolfje Weerwolfje. Dit theaterseizoen brengt Theater Terra naast Spuit Elf ook de Astrid Lindgren klassieker De Gebroeders Leeuwenhart naar de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Harmen van Straaten schreef en illustreerde meer dan 250 kinderboeken. Van Spuit Elf zijn de afgelopen jaren vier boeken en een doeboek verschenen. Speciaal voor deze familiemusical schrijft en illustreert Van Straaten ook een boek. Deze zal in september 2011 verschijnen bij Uitgeverij Kluitman.

Team Spuit Elf
Spel: Theo Terra, Dick Feld, Iris Rodenburg en Lars Mak
Script en liedteksten: Dick Feld
Regie: Eric-Jan Lens
Beeld en decor: Theo Terra
Poppen: Kathelijne Monnens
Muziek: Nick Bult
Lichtontwerp: Job Woudstra
Geluidsontwerp: Joey Buddenberg
Producent: Theater Terra

Spuit Elf is te zien van 3 oktober 2011 t/m 12 februari 2012 en gaat op 16 oktober 2011 in Theater De Meervaart in Amsterdam in première.

Klik op de foto om te vergroten.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies