Vlamingen rocken door!

Na bijna een jaar in Utrecht gerockt te hebben, is de cast van We Will Rock You neergestreken in Antwerpen. Vlamingen Tim Driesen (Galileo), Goele De Raedt (Killer Queen)  en Karel Deruwe (DJ) hebben zich bij de grotendeels Nederlandse cast gevoegd. Musical Reports ging kijken of onze zuiderburen ook een beetje kunnen rocken…

Wat: We Will Rock You
Wie: O.a. Tim Driesen, Lara Grünfeld, Goele De Raedt, Paul Donkers & Tineke Ogink
Waar: Stadsschouwburg, Antwerpen
Wanneer: 4 september 2011 (reguliere show)
Door: Bianca Berentsen

Handgemaakte muziek en rock zijn verboden, iedereen draagt dezelfde kleding, luistert naar dezelfde muziek, Engels is een dode taal en over de hele wereld spreekt men Nederlands. Zo ziet planeet E-bay er uit, de wereld van de Killer Queen. Bohemians die nog in de rock geloven zijn al jaren op zoek naar de Dromer. Hij zou de laatste instrumenten op planeet E-bay terug moeten kunnen vinden.

Tim Driesen kruipt in de huid van Galileo Figaro. Hij doet dit op zo’n voortreffelijke wijze dat hij zijn voorgangers bijna doet vergeten. Driesen heeft een heerlijke rocksound en haalt met gemak elke noot van de Queen-nummers die hij ten gehore mag brengen. Ook weet hij zowel tijdens de nummers als in de gesproken scènes met zijn stem elke emotie van Galileo voelbaar te maken.

Understudy Lara Grünfeld beleefde deze dag haar Vlaamse première als Scaramouche. Zij laat meteen bij haar opkomst met ‘Somebody to love’ weten dat het Vlaamse publiek niets te klagen heeft als Marjolein Teepen, die normaal de rol van Scaramouche op zich neemt, een dagje afwezig is. Grünfeld heeft een ijzersterke stem, wat in combinatie met haar innemende spel een aantal keer voor kippenvelmomenten zorgt.

De rol van Killer Queen wordt in Antwerpen vertolkt door Goele De Raedt, die een mooie eigen invulling geeft aan deze rol. De Raedt heeft er duidelijk voor gekozen geen van haar voorgangers te kopiëren maar zelf op zoek te gaan de Killer Queen die zij voor ogen heeft. Dit resulteert in een zeer dominante en op macht beruste Killer Queen die je maar beter te vriend kan houden. De Raedt beschikt over een fenomenale stem en blijft zowel in de hoogte als in de diepte van de diverse nummers goed te verstaan.

Een andere Vlaming die in Antwerpen aan de cast is toegevoegd is Karel Deruwe in de rol van DJ. DJ, of Nonkel Pop zoals hij in de Vlaamse versie wordt genoemd, is een verstrooide bibliothecaris die veel van de verboden teksten heeft gelezen. Deruwe neemt het verstrooide deel van zijn rol iets te serieus waardoor hij vaak niet goed te volgen is. Dit zorgt ervoor dat ook de grappen die hij maakt niet altijd aankomen.

Bij afwezigheid van Floortje Smit werd de rol van Bohemian Ozzy deze middag overgenomen door Tineke Ogink. Ogink kwam in haar openingscène nogal vlak over qua spel maar groeide gedurende de show meer en meer in haar rol. Vocaal gezien is er absoluut niets aan te merken op deze vrouw die met haar stem zowel krachtige rocknummers als het emotionele ‘No one but you’ voortreffelijk ten gehore wist te brengen.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: We will rock you is een spektakel vol humor, maar vooral vette rock. In twee uur tijd wordt er een keur aan sterk uitgevoerde Queenhits op het publiek afgevuurd. De cast maakt er samen met de band één groot feest van en laat het Beatrix Theater op haar grondvesten trillen. We will rock you blows your mind!”

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de Nederlandse première schreef: We will rock you blows your mind!

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies