Castleden Miss Saigon afgemat tijdens bootcamp training

Gister kregen de castleden van Miss Saigon het zwaar te verduren tijdens een bootcamp training op de kazerne van de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen. Tijdens het parcours konden de Vietnamese soldaten en de GI’s goed laten zien in welke fysieke staat zij verkeren voor de start van de voorpremières aanstaande vrijdag. Miss Saigon, het indrukwekkende verhaal over een onmogelijke en meeslepende liefde, beleeft op 23 september de première in het Beatrix Theater Utrecht.

In touwen klimmen, door de modder kruipen, abseilen en een chinook helikopter op je af zien komen, zorgden ervoor dat de soldaten zich goed in hun rol konden inleven. Stanley Burleson, die De Regelaar speelt in deze musicalklassieker, zorgde ervoor dat er geen oefening werd overgeslagen en dat er niet werd gesmokkeld. Met Brigitte Heitzer als mentale steun en de militairen met Rode Baretten van de Luchtmobiele Brigade voor de veiligheid werd het parcours succesvol doorlopen.

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van De Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft. De vraag is of zij elkaar ooit nog terug vinden….?

De hoofdrollen worden vertolkt door Stanley Burleson (De Regelaar), Ton Sieben (Chris), Na-Young Jeon (Kim), Brigitte Heitzer (Ellen), Edwin Jonker (John) en Kok-Hwa Lie (Thuy).

De muziek is van Claude-Michel Schönberg, teksten Richard Maltby Jr. en Alain Boublil, Nederlandse vertaling Seth Gaaikema, choreografie van Geoffrey Garratt en de regie van Laurence Connor.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies