M-Lab laat bezoekers drie shows proeven op één avond

Op 3 en 4 oktober aanstaande vindt de allereerste editie van de M-Lab pitchavond plaats. Drie makers krijgen de kans in dertig minuten hun idee voor nieuw Nederlands muziektheater te pitchen in de theaterzaal van M-Lab, het laboratorium voor muziektheater. Een belangrijke rol is weggelegd voor het publiek dat bestaat uit producenten, programmeurs en iedereen die geïnteresseerd is. Makers kunnen kritisch naar hun werk kijken en de reactie van het publiek ervaren. Een producent kan op basis van het getoonde besluiten het idee samen met de makers verder te ontwikkelen en te produceren.

Deze manier van proeven sluit naadloos aan bij de M-Lab doelstelling van genre- en talentontwikkeling. M-Lab heeft het voornemen om twee keer per theaterseizoen een dergelijke pitchavond te organiseren.

Voor de eerste editie in oktober zijn drie proeven geselecteerd:
– De drie roodharige actrices Jolanda van den Berg, Janna Fassaert en Sytske van der Ster, ‘Allen’ met een liefde voor Woody, pitchen een nieuwe muziektheatervoorstelling gebaseerd op de film Hannah and her Sisters. Het wordt een mix van slapstick, Freudiaanse psychoanalyse, Jazz en een vleugje New York City;
– Enkel maar Liefde van Jedidjah Julia Noomen (tekst) en Gerbrand van Kolck (muziek) is losjes gebaseerd op de romantische komedie Much ado about nothing van William Shakespeare;
– Karina Kroft (tekst en liedteksten) en Frans Heemskerk (muziek) lieten zich voor de musical Otis ook inspireren door Shakespeare. Het script is gebaseerd op Othello. Voor de liedteksten is geput uit onder meer Romeo en Julia, Troïlus en Cressida, Henry VI en zijn sonnetten.

Proef M-Lab! Kaarten kosten €9,- en zijn te koop via www.m-lab.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies