Janke Dekker start nieuw theaterproductiebedrijf

Janke Dekker Producties is de naam van het nieuwe theaterproductiebedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag. Vandaag maakten zij hun plannen bekend. In het theaterseizoen 2012-2013 brengen zij hun eerste muziektheaterproductie op de planken.

Michael van Praag en Janke Dekker leerden elkaar kennen door de band waarin zij samen speelden.  In die periode ontstonden de plannen om samen meer te ondernemen dan alleen dat. Dit resulteerde in het theaterproductiebedrijf Janke Dekker Producties.

Janke Dekker: “Michael is een ondernemer met een grote belangstelling voor muziek en theater en ik ben een theatervrouw met veel ervaring en ideeën. Met die achtergronden zijn we aan tafel gaan zitten en hebben we nagedacht hoe we elkaars kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Een kunstenaar is geen ondernemer en een ondernemer geen kunstenaar. Maar die beide kwaliteiten kunnen elkaar wel inspireren en ondersteunen. De eerste gesprekken dateren van ver voor de bezuinigingen van het kabinet en ons bedrijf is dan ook zeker niet daardoor tot stand gekomen. We willen ons vestigen als vrije producent en ons concentreren op muziektheater en de meer inhoudelijke kleinschalige musicals.”

Janke Dekker Producties wordt bijgestaan door twee artistieke adviseurs: Cox Habbema en Paul van Vliet. Eind september 2011 wordt de titel van de eerste productie bekend gemaakt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies