20 jaar Theaterplan gevierd met Emoticon

Stichting Theaterplan heeft in de afgelopen jaren al een flink aantal talenten afgeleverd, die nu te zien zijn in grote producties. Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan bracht Theaterplan op 16, 17 en 18 september de speciale jubileumvoorstelling ‘Emoticon’ in het Parktheater, waarin de oud – Theaterplan professionals het Eindhovense podium delen met het aanstormend talent van nu.

Wat: Emoticon
Wie: Oa. Cindy Bell, Wieneke Remmers, Jasper Stokman, Jaap Strijker en Hein Gerrits
Wanneer: 16 september 2011 (première)
Waar: Parktheater te Eindhoven
Door: Stéphanie van Gerven

Het idee van de voorstelling is dat de acteurs van hoofdrollen van oud – Theaterplan musicals zijn doorgestroomd naar diverse opleidingen en het professionele circuit. De personages die ze bij Theaterplan hebben gespeeld zijn echter achtergebleven in het Parktheater en ontmoeten elkaar daar. Emoticon is een montagevoorstelling, wat betekent dat er wel een rode draad in zit, maar dat deze wordt aangevuld door de liedjes en dans uit de afgelopen jaren.

Emoticon is geen standaard musical, maar meer een alternatieve productie. Dit is wel even wennen. Het verhaal begint vaag en pas in het midden begin je verschillende delen te begrijpen en vallen enkele puzzelstukjes in elkaar. Uiteraard is het waarschijnlijk wel eenvoudiger te volgen wanneer je ook de eerdere voorstellingen van Theaterplan gezien hebt. De overgangen tussen de verschillende nummers en de verhaallijn waren vaak erg plotseling en hierdoor moeilijk te volgen. De nummers zelf (met als absolute uitschieters “Home” als opening van het stuk en “Corner of the sky” gezongen door Hein Gerrits) waren sterk uitgevoerd en zorgden ervoor dat je de overgang al heel snel vergeet.

Helaas had de show technische problemen; de zenders weigerden dienst, waardoor de spelers erg hard moesten werken om alle kanten van het publiek te bereiken. Zeker gezien de opstelling van deze zaal, waarbij het publiek aan alle kanten zit, was dit een grote uitdaging. Verder ging er wat mis met de volgspots en botsten de verschillende groepsleden meerdere keren tegen elkaar. Kleine details, die wel duidelijk maken dat deze productie het professionele niveau nog niet haalt.

Wat deze productie wel laat zien zijn veel beloften voor de toekomst. Er zit absoluut talent in deze groep, waarbij sommigen er echt uit sprongen. Lotte Pas (Eva) heeft een mooie stem. Ralf van Neer (vader) en Lobke van der Krabben (moeder) speelden beiden erg overtuigend. De stukken puur toneel tussendoor zijn vooral door deze twee artiesten erg interessant. Ook op het gebied van dans waren er enkele groepsleden die schitterend de show stalen (bijv. Imme Steinman, Jolijn Goudsmits, Marcia Treffers).

Emoticon is een alternatieve voorstelling met mooie nummers in sterke uitvoeringen. De toevoeging van de professionals tilt de productie absoluut naar een hoger niveau, maar geeft tegelijkertijd ook duidelijk het verschil weer tussen deze aanstormende talenten en degenen die daadwerkelijk in het vak terecht zijn gekomen. De verhaallijn is soms onduidelijk en aan de details mag geschaafd worden. De kritische noten daargelaten staat Emoticon absoluut garant voor een bijzondere avond uit, waar je zeker geen spijt van hoeft te hebben. Een frisse wind door het geijkte musicallandschap.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies