The Wild Party: Laat je meeslepen in het feestgedruis

Drie jaar nadat The Wild Party voor het eerst op Nederlandse bodem te zien is geweest ging deze dansmusical op 19 september opnieuw in première. De première vond plaats in het DeLaMar theater te Amsterdam. Na de voorstellingen in Amsterdam is The Wild Party nog in verschillende theaters te zien.

Wat: The Wild Party
Wie: Oa. Ara Halici, Ellen Evers, Vera Mann & Gino Emnes
Waar: M-Lab, Amsterdam
Wanneer: 19 september 2011 (première)
Door: Sebas Verboom

In The Wild Party maakt het publiek kennis met Queenie (Vera Mann) en Burrs (Ara Halici), een koppel waarvan het huwelijk in het slop is geraakt. Middels een feest wordt getracht wat leven in de brouwerij te blazen. Samen met een bonte stoet gasten, waaronder Kate (Ellen Evers) en haar toy-boy Mr. Black (Gino Emnes), wordt er tot in de kleine uurtjes gefeest. De tempratuur stijgt totdat een climax onvermijdelijk is.

Maar voordat het zo ver komt wordt er alle tijd genomen de gasten te introduceren. Stuk voor stuk hebben ze een moment waarop ze in de spotlight staan. Wanneer het feest eenmaal op stoom is en het kat en muisspel tussen Queenie, Burrs, Kate en Mr. Black serieuze vormen aan begint te nemen houd dit het verhaal op. Hoe leuk sommige songs van de gasten ook mogen zijn, zoals “Wij twee zijn als één” gezongen door Ivo Chundro en Nola Delsing, ze zorgen voor een soms net iets te lange onderbreking van het intrigerende spel dat gespeeld wordt door de vier hoofdrolspelers. Intrigerend spel wat in de tweede acte zonder onderbrekingen het publiek in sneltreinvaart mee sleurt en eindigt in een ontknoping die het publiek op het puntje van haar stoel laat zitten.

De vier hoofdrollen worden sterk ingevuld door Mann, Halici, Evers en Emnes. Halici weet angst aan te jagen als de doorgedraaide clown Burrs, terwijl hij ook de menselijke kant van het personage bewaakt. Ondanks dat Halici de clown vertolkt, heeft Evers als Kate de meeste lachers op haar hand. Daarnaast gaat het dak er af tijdens de solo’s “Ik sta nog steeds overeind” en “Het leven is een feest”. Emnes betovert met zijn prachtige warme zangstem en zijn voorkomen, er is dan ook geen twijfel mogelijk waarom Queenie Mr. Black uitkiest als pion in haar spel. Mann weet de vergane glorie en de berekenendheid van de voormalig revuedanseres Queenie perfect over te brengen. De song, “Wat heeft ons hier gebracht”, weet Mann emotioneel te brengen en raakt hiermee dan ook menigeen. Dit kwartet gooit echter de hoogste ogen wanneer zij gezamenlijk de prachtige kwartetten, waaronder “Arm kind”, ten gehore brengen. Deze momenten zorgen voor kippenvel.

De entourage waarin dit kwartet opereert is gevuld met seks, drank, drugs en andere zondes. Een kolkende massa vergezeld door lekkere en goed uitgevoerde  muziek (Andrew Lippa, uitgevoerd onder leiding van Frans Heemskerk). Dit alles in een spannende regie (Koen van Dijk) en een opzwepende choreografie (Carolien Canters).

The Wild Party trekt slechts drie weken (tot en met 8 oktober) al feestend het land door en mag niet gemist worden. Het spel dat gespeeld wordt op het wilde feest is intrigerend en laat de toeschouwer op het puntje van haar stoel zitten. Feest mee, en laat je meeslepen door The Wild Party.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies