Jong talent in M-Lab’s ‘Asterdorp’

Van 25 t/m 30 oktober is in Theater M-Lab in Amsterdam-Noord de theatervoorstelling Asterdorp – Het godvergeten Noord te zien. Vandaag maakte de producent bekend dat de cast bestaat uit de drie jonge actrices Cathelijne Vaarkamp, Yentl Schieman en Suzanne Bakker. Ook voor de regie kiest M-Lab voor een nieuw talent: Caitlin van der Maas.

In de jaren ‘30 van de vorige eeuw werden in Asterdorp in Amsterdam-Noord asociale gezinnen onder toezicht gehuisvest. Twee bewoonsters en hun opzichteres vertellen in de voorstelling over de schaamte om in dit Noordse heropvoedingskamp te leven en het verlangen om elders een ‘normaal’ bestaan op te bouwen. De nieuw geschreven tekst van Jeroen Kleijne wordt afgewisseld met bestaande muziek uit het begin van de vorige eeuw zoals De afgekeurde woning van Johnny Jordaan, Werkloze handen van Willy Derby en De kleine man van Louis Davids. De muzikale leiding is in handen van Gert Wantenaar die de voorstelling begeleidt op accordeon.

Regisseur Caitlin van der Maas behaalde deze zomer haar diploma aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de voorstelling The Pillowman. Tijdens haar studie liep ze stage bij de voorstelling Winterreise in München in regie van Johan Simons.

Cathelijne Vaarkamp speelt opzichteres HILDE. Cathelijne rondde in 2009 haar studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af en was te zien in Patience van Toneelgroep Alaska en De Wijze Kater van Het Toneel Speelt. De rol van bewoonster SUUS wordt gespeeld door Yentl Schieman. Zij studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en was in het theater te zien in The Beatles – Here, There and Everywhere en op televisie in de series A’dam E.V.A. en Seinpost. Suzanne Bakker vertolkt de rol van bewoonster ANS. Zij studeerde af aan de Dell’Arte School of Physical Theatre in de V.S. en speelde vervolgens o.a. in de voorstellingen Dolores, Balieleed en Het leven is een feest van Golden Palace.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies