Johan Kaart Prijs 2010/2011 voor Jon van Eerd‏

Jon van Eerd valt in de prijzen. Na de toekenning van de Musical Award ontvangt Van Eerd de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2010–2011. De uitreiking van de prijs vindt plaats op zondagmiddag 30 oktober tussen 15.30 en 16.30 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met verrassende optredens ontvangt hij de prijs uit handen van de winnares van vorig jaar, actrice Loes Luca.

In juni van dit jaar maakte de jury reeds de genomineerden voor de prijs bekend. Naast Jon van Eerd waren ook Haye van der Heyden en Huub Stapel voor de Johan Kaart Prijs 2010-2011 genomineerd. Na uitgebreid juryoverleg is Jon van Eerd tot winnaar uitgeroepen.

Uit het jury-rapport: ‘Jon van Eerd heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij in staat is een klucht, een blijspel of een musical te kunnen dragen. Hij heeft een groot talent voor het vertolken en uitdiepen van komische rollen en een enorm gevoel voor timing. Afgelopen seizoen excelleerde hij met zijn tragikomische rol in ‘La Cage aux Folles’, waarin hij volgens de jury alles liet zien wat hij als acteur in huis heeft. Maar met het toekennen van de Johan Kaart Prijs aan Jon van Eerd erkent de jury vooral zijn betekenis voor de lach in het theater en zijn enorme bijdrage aan het Nederlandse amusement.’

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De jury van de Johan Kaart Prijs kent jaarlijks een prijs toe aan een persoon die daarvoor op grond van een in dat jaar geleverde opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement in aanmerking komt. Het staat de jury ook vrij een prijswinnaar aan te wijzen die zich gedurende een reeks van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van de blijspelkunst of het theateramusement. De naam van Johan Kaart is aan deze prijs verbonden, omdat hij als acteur in blijspelen, kluchten en musicals, er gedurende zijn gehele carrière blijk van heeft gegeven zich met hart en ziel aan deze genres te wijden en daarmee tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden.

De winnaar van de Johan Kaart Prijs ontvangt een beeld van het portret van Johan Kaart, vervaardigd door Pieter de Monchy.

De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Willem Nijholt, Mary Dresselhuys, André van Duin, John Kraaijkamp sr., Youp van ’t Hek, Mini en Maxi, Martine Bijl, Trudy Labij, Jenny Arean en John Lanting. Winnaars van de laatste jaren zijn Gijs Scholten van Aschat, Ashton Brothers, Herman Finkers, Leny Breederveld, Kees Hulst, Tjitske Reidinga en Loes Luca.

De jury van de Johan Kaart Prijs bestaat uit: Jan Gras (voorzitter), Annemarie Oster, Lex Passchier, Bruun Kuijt, Katja Brenninkmeijer en John Lanting.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies