De Bende van De Korenwolf; plezier voor jong en oud

Jaques Vriens brengt in samenwerking met de RTL Ontbijtnieuwspresentatrice Femke Wolthuis voor de tweede keer een verhaal over de bende van De Korenwolf op de planken. Een hilarische musical, waar zowel jong als oud een avond oprecht van kan genieten. Jaques Vriens schreef ook een boek van dit nieuwe verhaal; dit boek is vanaf vandaag te koop.

Wat: De bende van De Korenwolf, het geheim van de zoenende gasten
Wie: o.a. Femke Wolthuis, Michiel Rampaart, Marlies van Winkel en Joost Kramer
Wanneer: 5 oktober 2011 (première)
Waar: DeLaMar Theater te Amsterdam
Door: Stéphanie van Gerven

De stoere puber Pepijn, de bijdehante Eefie, techneut Joost en kleine Nina beleven weer een hilarisch avontuur in het hotel van hun ouders. Het lijkt wel te spoken. Er verdwijnt eten, Oma’s dure ring wordt gestolen en een meisje uit de klas van Pepijn wordt vermist. Als een deftige baron komt logeren en oma daarvan vlinders in haar buik krijgt, lijkt de chaos compleet. Maar de Bende zou de Bende niet zijn, als ze dit niet zouden oplossen!

De voorstelling wordt geproduceerd door FeE/Creaties, het productiebedrijf van Femke Wolthuis en componist Eric Bergsma in samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. De voorstelling maakt gebruik van live muziek en film waarin Vriens zelf meespeelt als de knorrige ober Goemie. Femke Wolthuis schrijft de liedteksten en neemt – net als in de eerste musical – de rol van oma voor haar rekening.

Alle acteurs in deze voorstelling zijn ontzettend sterk. De karakters zijn geloofwaardig, de stemmen goed en de humor spat ervan af. Echte uitschieters zijn er niet, het team van de Bende komt in het gehele stuk als één Bende naar voren. Het verhaal staat hierdoor als een huis en dit is wel zo prettig.

Bijzonder aan deze voorstelling is de naadloze overgang tussen film en theater. Op de filmbeelden zien we wat ‘Joost’ buiten filmt en dit loopt precies door in de scènes op het toneel. Zo zie je meerdere dialogen tussen de personages op het podium en personages in de film, je ziet de hand van ‘Nina’ op en neer gaan voor het scherm als zij springt en de timing is zonder uitzondering telkens perfect. Het lijkt alsof het daadwerkelijk op dat moment gefilmd wordt. Bovendien zit er filmtechnisch nog een heel bijzondere verrassing aan het einde. Loop dus niet meteen weg na het slotapplaus; u kunt er zeker van zijn dat het ‘toegift’ u met een schaterlach naar buiten doet lopen.

Leuk weetje: Jacques Vriens heeft speciaal voor deze voorstelling dit gloednieuwe verhaal geschreven dat tevens als het tiende deel in de boekserie is uitgekomen. Een bijzonder proces, want in plaats van het maken van een voorstelling naar aanleiding van een boek is dit keer een boek gemaakt naar aanleiding van een voorstelling. Aan het einde van de première is het boek gepresenteerd en vanaf 5 oktober is dit boek ook te koop in de boekenwinkel of te lenen in de bibliotheek.

Al met al is de Bende een ontzettend prettige, grappige voorstelling om met het hele gezin te bezoeken. U hoeft absoluut niet bang te zijn dat u stiekem een uiltje moet knappen terwijl uw kinderen slap liggen van de lach; Jacques Vriens is er meester in om allerlei dubbele lagen in het script te verwerken. Snel boeken dus!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies