Pia Douwes en Rick Engelkes in het toneelstuk Kramer vs. Kramer

Pia Douwes en Rick Engelkes spelen de hoofdrollen in het toneelstuk Kramer vs. Kramer dat volgend theaterseizoen voor het eerst in Nederland is te zien. Engelkes heeft de rechten verworven van het stuk, maakte de theaterproducent vrijdag bekend. 

Het verhaal van Kramers vs. Kramer is wereldberoemd geworden door de met Oscars overladen speelfilm met Dustin Hoffman en Meryl Streep. Ted Kramer (Rick Engelkes) is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna (Pia Douwes) doet het huishouden en zorgt voor hun zoon Billy, maar heeft daar genoeg van en verlaat haar gezin. Ted is gedwongen voor zijn zoon en het huishouden te gaan zorgen. Anderhalf jaar later heeft Ted geleerd te leven met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, waarop Joanna terugkeert. Ze komt haar zoontje terug eisen. Ted weigert zijn zoon op te geven en het komt tot een rechtszaak om de voogdij. 

De regie van het toneelstuk is in handen van Mette Bouhuijs. De vertaling en bewerking is van Dick van den Heuvel. De voorstelling is vanaf eind januari 2013 in de Nederlandse theaters te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies