Swing, lach en zing mee met Jungle Book de musical!

Het alom bekende verhaal van Jungle Book is door FanWork in een geheel nieuw swingend jasje gestoken. Natuurlijk komen alle bekende karakters uit de Disney – film tot leven in deze show. Hiernaast zijn er enkele nieuwe karakters en verhaallijnen toegevoegd, zodat het verhaal in de musical verder kan gaan waar de film geëindigd is.

Wat: Jungle Book
Wie: O.a. Kevin Nieuwhoff, Tom Di Scala, Babette van Vugt, Esmee Dekker en Fabian Homburg
Wanneer: 7 oktober 2011 (reguliere voorstelling)
Waar: Speeldoos te Baarn
Door: Stéphanie van Gerven

De jonge Mowgli heeft wel een hele aparte opvoeding gehad, hij is namelijk opgevoed door een  wolvenfamilie. Omdat de gemene tijger Shere Khan de jungle onveilig maakt, wordt Mowgli op een dag gedwongen om de jungle te verlaten. Op zijn reis naar het mensendorp beleeft hij prachtige avonturen, waaronder de ontmoeting met beer Baloe, de apen en de gieren. De tocht wordt begeleid door de wijze panter Bagheera. Na een aantal jaar komt Mowgli weer terug in jungle en komt hij voor de belangrijkste keuze van zijn leven te staan; zet hij zijn leven voort met zijn vrienden uit de jungle of blijft hij bij de mensen en kiest hij voor de liefde?

Jungle Book de musical is een eigen productie van Fanwork, gebaseerd op het verhaal van Jungle Book. In de musical zijn de kleine Mowgli en de bijna volwassen Mowgli afwisselend naast elkaar te zien. Zo kun je als publiek zowel het heden als het verleden van Mowgli meebeleven. Het gehele verhaal werd met verve gebracht. Het verhaal wordt aangevuld met nieuwe pakkende liedjes (Rhody Matthijs), waaronder met name ‘Een Dag in de jungle’, die nog lang in je hoofd blijven hangen nadat je het theater verlaat.

De 30 jongeren die geselecteerd zijn, hebben driekwart jaar op hoog niveau les gekregen van professionele docenten uit het vak. Van januari t/m augustus 2011 (met uitzondering van de zomervakantie) is er iedere zaterdag 6 uur gerepeteerd in Utrecht. En dat is te zien. 

De kleine Mowgli (Tom di Scala) zette zijn rol met veel enthousiasme neer. De grote Mowgli (Kevin Nieuwhoff) speelde een iets minder stoere Mowgli, waardoor er meer ruimte was voor emoties en diepgang. De interactie tussen Mowgli en de andere personages (vooral met Shanti en Kiran, maar ook bijvoorbeeld met Bagheera en Baloe) was heel sterk en daardoor mooi om te zien.

Wel waren het in deze musical de vrouwen die de show steelden. Zowel Shanti (Babette van Vught), Kiran (Esmee Dekker) als Kama (Melissa Vermelvort) brachten hun nummers met prachtige stemmen, waardoor je vanaf de eerste noot op het puntje van je stoel zat. Als deze drie vrouwen vervolgens ook nog eens in een samenzang uitbarsten is het helemaal feest.

Al met al een prachtige musical. Vooral het feit dat een bekend verhaal op een originele manier neergezet wordt, maakt het een leuke middag of avond uit voor jong en oud. Het is jammer dat deze voorstelling nog maar tot 23 oktober in de theaters te zien is. Gelukkig zijn er een mooie CD en DVD gemaakt, zodat iedereen na afloop nog lang kan nagenieten van deze productie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies