Jeans 21: Een explosief feest dat geen seconde stil staat

Jeans is een voorstelling die al jaren een groeiende schare trouwe fans heeft; jong en oud die steeds genieten van een ongecompliceerde avond muzikaal topentertainment! Jeans biedt al 21 edities lang deze kwaliteit; een indrukwekkende lijst aan jong talent vond én vindt hun weg naar bekendheid via het podium van Jeans.

Wat: JEANS 21 “Grown up!”
Wie: O.a. Eileen Schilder, Bennie Hölzken, Roos van Breukelen, Mischa Kiek & Diederick Ensink
Wanneer: 10 oktober 2011 (première)
Waar: Rijswijkse Schouwburg te Rijswijk
Door: Stéphanie van Gerven

Veel talent van nu begon ooit bij Jeans. Mooie voorbeelden zijn onder andere Tony Neef, Brigitte Nijman, Bastiaan Ragas, Antje Monteiro en Sophia Wezer. Aangezien Jeans dit jaar voor de 21ste keer een voorstelling op de planken brengt en 21 een bijzondere verjaardag is, moet dit uiteraard gevierd worden. Dit wordt gedaan door de favoriete nummers van de trouwe fans nogmaals te brengen, en dan dit keer in een feestjasje!

Volgens bekend concept passeren ook dit jaar weer vele populaire en mooie nummers van diverse Nederlandstalige en Engelstalige artiesten. Van Anouk tot Pavarotti en van The Police tot Wim Sonneveld; opnieuw biedt Jeans weer het avondvullend topentertainment waar de show al jaren om bekend staat; een avond voor en door het publiek!

Naast de vele kostuumwissels, grappige decorstukken en de indrukwekkende lichtshow weet Jeans 21 vooral te imponeren door de zang. Iedere noot is loepzuiver en de uithalen komen tot in je tenen binnen. Als goede zang voor jou top – entertainment betekent zit je hier absoluut op de juiste plek.

Er zijn 4 nieuwe gezichten in de cast: Mischa Kiek (bij het grote publiek al bekend als finalist bij Op zoek naar Zorro), Sarah van der Meer (een multitalent dat ook al bekend is van Benelux Next Top Model), Jorghino Paunussa (een talentvolle soulsinger die vorig theaterseizoen te zien was in the Soul of Motown) en last but not least, Nederlands fastest rising star Tibisay Mercera (net afgestudeerd en veel belovend toptalent!). Hiernaast schitteren ook oude bekenden in deze Jeans cast; Eileen Schilder (inmiddels aangesteld als zangcoach), Roos van Breukelen (vol humor), Bennie Hölzken (nu al weer voor het vierde seizoen en een leider voor de rest van de cast) en Diederick Ensink (die weet te verbazen en te doen genieten met zijn prachtige vioolspel).

Liedjes met enorme power worden afgewisseld met Nederlandse nummers van weleer of met humoristische kostuums en decors, waardoor het – bijna 2,5 uur lange (!) – programma geen moment gaat vervelen. Het tempo ligt ontzettend hoog en na afloop van de voorstelling is het, naast voor de cast, ook voor het publiek voor sommigen best wel even bijkomen (ook het publiek wordt af en toe gesommeerd om mee te zingen, te klappen of te dansen).

Naast de cast is de gehele voorstelling ook een heel groot compliment waard naar de band toe; alle nummers worden ingezet met de juiste beat en de solo’s zijn van uitermate hoge kwaliteit. Wikke van Wershoven (Bandleider & Keyboard), Jean Louis Beeren (Slagwerk), Kees de Groot (Gitaren), Martijn Bosma (Sax, Fluit, Klarinet, Ewi, Percussie) en Marco Verhoogt (Basgitaar en Zang) zullen na iedere voorstelling ongetwijfeld doorweekt zijn van het zweet, maar wat zetten zij prachtige stukken neer!

Zoals al gezegd; Jeans 21 is en blijft een feest van herkenning voor het theaterpubliek, een lekker ongecompliceerde theateravond met entertainment van topkwaliteit! Tot eind februari 2012 trekt de muzikale Jeans 21 showkaravaan langs bijna 100 theaters in Nederland; er is dus voor iedereen de mogelijkheid om deze show te gaan bekijken.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies