Willeke Alberti speelt Na Druppel in De Jantjes

Willeke Alberti gaat de rol van Na Druppel spelen in de musical De Jantjes. De Graaf & Cornelissen Producties brengt deze onverwoestbare klassieker in theaterseizoen 2012 – 2013 terug op de planken. Artistiek producent Hans Cornelissen: “Willeke Alberti was de eerste aan wie ik dacht meteen nadat we de rechten voor De Jantjes hadden verworven. Naast haar ontelbare successen als zangeres verdiende ze als actrice niet alleen haar sporen in de televisieserie De Kleine Waarheid en de film Rooie Sien, maar ook in toneelproducties als Slippers met o.a. Mary Dresselhuys en Jeroen Krabbe. Haar puur Amsterdamse achtergrond en het feit dat ze het beroemde duet van Na Druppel en De Mop  Omdat ik zoveel van je hou  tientallen jaren geleden al opnam met haar vader Willy Alberti maken haar na illustere voorgangsters als Heintje Davids, Bep Nooy, Ank van der Moer en Carry Tefsen de ideale vertolkster voor deze rol. Acteur Arie Cupe, die voor ons eerder sterke rollen speelde in de musicals Wat Zien Ik?  en Op Hoop van Zegen, zal naast Willeke Alberti de rol van  De Mop  vertolken”.

Als musical was De Jantjes voor het eerst te zien in 1920 en was van meet af aan een absolute publiekslieveling . Amsterdamse evergreens als Bij ons in de Jordaan, Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt losgesmeten en Dat Benne De Jantjes omlijsten een karakteristiek verhaal. Naast bovengenoemde eerdere vertolksters van  Na Druppel  waren ook  prominente artiesten als Louis Davids, Johnny Jordaan en Ramses Shaffy eerder te zien in De Jantjes.

De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw. In het café van Tante Piet, waar de zwervende straatmuzikanten Na Druppel en De Mop hun dagelijkse borreltjes halen, zijn misleiding en misverstand in verschillende relaties aan de orde van de dag. Mooie Leendert wil iets met Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. Dat leidt tot fikse ruzies tussen Dries en Leendert, waarbij iedereen betrokken raakt. Ook de vrienden van Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon gaat het niet voor de wind. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden, ruzies en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug, zonder Blauwe Toon. Er is echter nogal wat veranderd.

De rollen van de  Jantjes  zullen worden vertolkt door de jeugdige talenten Job Bovelander, Stefan de Kogel en Rick Sessink. Voor de overige rollen wordt momenteel met diverse kandidaten gesproken en staan audities gepland. Paul van Ewijk voert de regie.  De Jantjes  is vanaf september 2012 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. De première vindt plaats op 23 september in het DeLaMar theater in Amsterdam. Voor meer informatie www.degraafencornelissen.n

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies