De vloek van Woestewolf houdt publiek in zijn greep

In 1974 hield de spannende televisieserie De vloek van Woestewolf, met o.a. Jeroen Krabbé,  veel kinderen aan de buis gekluisterd. Het Filiaal besloot het verhaal van deze televisieserie te gebruiken voor een spannend toneelstuk.  De vloek van Woestewolf is een leuke en vooral spannende kindertoneelvoorstelling geworden!

Wat: De vloek van Woestewolf
Wie: O.a. Gerold Guthman, Stijn Westenend, Ramses Graus
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Wanneer: 16 oktober 2011 (Première)
Door: Bianca Berentsen

De vloek van Woestewolf vertelt het verhaal van Dokter Kroch en zijn assistent Valet. Dokter Kroch kan alles wetenschappelijk verklaren, dus mysteries en spoken vindt hij maar onzin. Op een dag ontvangt hij een brief van de Hertog van Woestewolf samen met een koffer met gouden spullen. In deze brief vraagt de Hertog van Woestewolf of Dokter Kroch naar zijn slot wil komen om hem te genezen van zijn goudkoorts. Samen met Valet besluit de dokter op onderzoek uit te gaan en vertrekken ze naar het slot van Woestewolf.

Gerold Guthman  zet op een mooie manier een rationele Dokter Kroch neer, die af en toe grappig uit de hoek kan komen. Zijn spel is sterk en ook het samenspel met Stijn Westenend is erg prettig. Het lijkt alsof beide acteurs elkaar omhoog halen in hun spel en de karakters komen in de gezamenlijke scene’s beiden goed uit de verf. Westenend imponeert tijdens deze voorstelling het meest, zijn spel oogt puur en hij weet zijn personage zo uit te dragen dat het publiek zich hier goed mee kan identificeren.

Daar waar Guthman en Westenend een fijne chemie lijken te hebben is het samenspel van Arie Rustenburg en Alexander Wolff – die o.a. het struikrovers duo Oenk en Boenk spelen – nog niet optimaal. Beide heren weten op verschillende momenten de zaal wel aan het lachen te krijgen maar weten nog niet te overtuigen als duo. Ramses Graus en Gabby Bakker zijn de overige acteurs, die net als Rustenburg en Wolff een aantal rollen spelen. Op het spel van beide valt weinig aan te merken.

De voorstelling zelf zit goed in elkaar en weet van begin tot eind te boeien. Met een simpel decor en relatief weinig rekwisieten is het prima gelukt om plaatsveranderingen geloofwaardig over te laten komen. Een ander sterk punt van de voorstelling is de aanwezigheid van een sterk mini orkest achter op het podium, dat door middel van muziek de juiste hoeveelheid spanning aan de verschillende scènes mee te geven.

De vloek van Woestewolf is een leuke en vooral spannende kindertoneelvoorstelling waarbij je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit. De mooie en spannende livemuziek maken de voorstelling helemaal tot een geslaagde griezelvoorstelling.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies