Spuit Elf: Topvermaak voor de allerkleinsten!

Theater Terra brengt de familiemusical Spuit Elf naar het theater. Spuit Elf is gebaseerd op de boeken van Harmen van Straaten, waarin de avonturen van een klein brandweerolifantje dat grote heldendaden verricht centraal staan. Op 16 oktober ging de voorstelling feestelijk in première. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Wat: Spuit Elf
Wie: Theo Terra, Dick Feld, Iris Rodenburg en Lars Mak
Wanneer: 16 oktober 2011 (première)
Waar: Theater De Meervaart te Amsterdam
Door: Stéphanie van Gerven

Spuit Elf is een kleine olifant die, net als de grote olifanten, bij de brandweer wil. Als je brandweerolifant bent mag je in een mooie brandweerwagen met sirene rijden en lekker water spuiten! Maar Spuit Elf is nog zo klein en vaak komt hij te laat. Dan is de brandweerwagen al weg en dan moet hij op zijn fietsje naar de brand. Zijn vriendjes lachen hem uit en de grote brandweerolifanten vinden dat hij in de weg loopt. Maar als de brandweerolifanten de grote brand in het gemeentehuis niet kunnen blussen hebben ze Spuit Elf ineens hard nodig. Spuit Elf zal laten zien dat een kleine olifant grote dingen kan doen…

Theo Terra, Lars Mak, Iris Rodenburg en Dick Feld nemen gezamenlijk alle rollen voor hun rekening. Bij ieder personage hoort een verschillende stem, andere mimiek en andere (woord)grapjes. Soms wordt een pop met twee personen “bediend” en soms “bediend” een persoon twee poppen. De samenwerking tussen de verschillende castleden is wonderbaarlijk en hierdoor worden heel veel mogelijkheden gecreëerd (die ook benut worden). De cast speelt alle rollen zo natuurlijk, dat je bijna vergeet dat zij achter de poppen staan. De mimiek en vooral de bewegingen van de poppen zijn levensecht en telkens goed getimed, waardoor je de mensen erachter soms vrijwel niet meer ziet.

Het decor is eenvoudig en hierdoor erg duidelijk voor de kleinste kinderen. Bij iedere plaats hoort één bepaald decorstuk en als er iets gebeurt wordt dit decorstuk met doeken (oranje/rood voor vlammen, blauw voor water, zwart voor as) bewerkt tot de nieuwe status. Alles is gemaakt zodat kleine kinderen telkens meteen snappen hoe de vork in de steel zit, wat vaak leidt tot hilariteit alom.

Deze musical brengt topvermaak voor de allerkleinsten, waarbij het sterke spel en de originele vondsten van met name het decor zeker een lach op het gezicht zal brengen bij alle volwassenen die het stuk bezoeken. Spuit Elf speelt nog in diverse theaters in het gehele land tot en met 12 februari 2012

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies