Suzan Seegers zingt de leedjes van dr leeve

Suzan Seegers is bij het Nederlandse publiek vooral bekend door het behalen van de finale van Op zoek naar Evita en om haar vertolkingen in onder andere Lés Miserables en Urinetown. Minder bekend is Suzan als schrijfster van liedjes in het Limburgse dialect. Suzan tourt nu langs de Nederlandse theaters met haar soloshow SuuS waarin ze in haar moedertaal zingt.

Wat: SuuS
Wie: Suzan Seegers
Wanneer: 13 oktober (Amsterdamse première)
Waar: Theater M-Lab, Amsterdam
Door: Jouke van Buuren

Suzan Seegers zingt over alles wat haar gevormd heeft en wat haar in de toekomst zal leiden. En dus gaat het deze avond vooral over mannen… De liedjes die Seegers zingt bestaan meestal uit door haar zelf geschreven liedteksten en muziek van Gé Reinders. Daarnaast zingt Seegers ook enkele liedjes van Toon Hermans. Met de liedjes vertelt ze hoe de liefde haar heeft boos gemaakt, sterker heeft gemaakt en bovenal gevormd heeft tot wie ze nu is. De liedteksten van Seegers zijn ijzersterk en ondanks het Limburgs zijn ze voor iedereen te begrijpen. Al versta je niet altijd de tekst, je ziet en voelt de emotie die Seegers overbrengt op het publiek. Ze begint meteen met één van haar sterkste liedjes, namelijk ‘Leedje van mien leeve’ en laat meteen zien wat ze in huis heeft. Vocaal is ze erg sterk en je hoort Suzan zingen zoals je nog nooit gehoord hebt. Al snel volgen enkele ontroerende en emotionele liedjes die het publiek meteen inpakken. Gelukkig worden deze ook afgeweisseld met wat vrolijke liedjes: zo knalt Suzan van het podium met ‘Vannovond goan ich los’. Een heerlijk nummer dat nog de gehele avond in je hoofd blijft hangen.

Suzan heeft zeer sterke liedteksten geschreven die prachtig ondersteund worden door de muziek van Gé Reinders. Het liefst zou je de liedjes op cd willen terug horen, maar helaas is er (nog) geen cd beschikbaar. Jammer, want de liedjes zouden vereeuwigd moeten worden. Het moeilijkste aan een solovoorstelling is om het publiek te blijven boeien wanneer je meer dan een uur alleen op het podium staat. Suzan Seegers heeft echter genoeg persoonlijkheid en staat sterk genoeg in haar schoenen om het publiek vanaf de eerste minuut in te pakken. Met interessante anekdotes en verhalen die ze (in het Nederlands) tussen de liedjes door vertelt, kun je niet anders dan geboeid blijven kijken en luisteren. De regie van Frans Schraven en het lichtplan ondersteunen haar ook om nog meer te stralen.

De liedjes over het leven van Seegers zijn prachtig. Het programma is een mooie mix geworden tussen ontroerende, grappige en vrolijke liedjes. Het Limburgse dialect geeft Suzan Seegers duidelijk meer mogelijkheden om te stralen en van het podium te knallen. Theaterbezoekers die Suzan Seegers al eens hebben gezien in een voorstelling zullen nu zeker nieuwe kanten van haar zien.

Haast je, want SuuS is nog maar tot en met 11 december 2011 te zien in de Nederlandse theaters. Bekijk HIER de fotoreportage en HIER de video, gemaakt tijdens het Uitmarktoptreden van Suzan Seegers.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies